10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎmpuşcat mortal la vânătoare

Împuşcat mortal la vânătoare

Un bărbat din comuna Sprâncenata – Olt a fost împuşcat mortal, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de un amic cu care se afla la vânătoare de mistreţi, pe raza localităţii. Cei doi nu aveau permis de portarmă, puştile fiind deţinute legal de fratele victimei.

Daniel Năstase, de 37 de ani, din comuna Sprâncenata, judeţul Olt, a fost împuşcat mortal, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce se afla la braconaj în pădurea Frunzaru din localitate. Tânărul era la vânătoare de mistreţi împreună cu Eduard Oskar Tini, de 38 de ani, din municipiul Constanţa. Acesta din urmă venise la Sprâncenata încă de vineri seară, împreună cu Nicuşor Năstase, din Constanţa, fratele lui Daniel, pentru a-l ajuta să schimbe nişte geamuri şi uşi la locuinţa sa. Potrivit poliţiştilor, sâmbătă seară, Daniel şi Eduard au luat două arme, una marca IJ, calibrul 12 mm, şi una de tir, tip UMC, calibrul 5,7 mm, ambele deţinute legal de Nicuşor, şi au plecat să vâneze mistreţi. Daniel a împuşcat unul, dar imediat în zonă şi-au făcut apariţia şi alţii.
Conform anchetatorilor, Eduard s-a aruncat la pământ pentru a nu fi văzut şi atacat de mistreţi. În acel moment, arma de tir s-a descărcat accidental, împuşcându-l pe amicul său în zona intercostală dreaptă. Speriat, Eduard a sunat la 112 şi apoi l-a urcat în maşină pe prietenul lui ca să îl ducă la spital. Pe drum s-a întâlnit cu ambulanţa, care a preluat victima. Medicul de pe salvare nu a mai putut face nimic, decât să constate decesul. Cel mai probabil, spun poliţiştii, bărbatul a decedat în urma unei hemoragii interne. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Împuşcat din greşeală

La faţa locului s-au deplasat poliţişti, reprezentanţi din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice şi un procuror. „Autorul se cunoştea cu victima. El venise de la Constanţa să o ajute să monteze nişte geamuri la casă şi uşi PVC. Aseară (sâmbătă – n.r.), după ora 24.00, au plecat să vâneze mistreţi pe raza localităţii. Au mers la braconaj cu două arme, ambele deţinute legal de fratele victimei. Din cele spuse de autor, arma s-ar fi descărcat accidental. Cei doi erau la o distanţă de câţiva metri unul de celălalt. La un moment dat, victima i-ar fi spus amicului său să se lase jos, iar atunci arma s-ar fi descărcat“, a explicat procurorul care anchetează cazul, Ştefan Noajă.
Oamenii legii au cerut şi o expertiză balistică a armei UMC, cu care a fost împuşcată victima, pentru a stabili cu exactitate dacă aceasta s-a descărcat accidental sau prin apăsarea pe trăgaci. Potrivit anchetatorilor, acest tip de armă este interzis la vânătoare.

Nu aveau permis de portarmă

Poliţiştii au audiat ieri mai multe persoane, printre care şi fratele victimei, Nicuşor Năstase. Acesta, dar şi autorul faptei au refuzat să comenteze cazul. El le-a spus anchetatorilor că nu a ştiut când fratele său şi amicul acestuia au plecat la vânătoare. Cei doi nu aveau permis de portarmă, spun poliţiştii, care încearcă acum să stabilească dacă proprietarul armelor are vreo vină pentru cele întâmplate. Eduard Oskar Tini a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. El este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. Conform procurorului de caz, dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 20 de ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII