Acasă Local Dolj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Deţinuţii vor în camera nupţială
Tot mai mulţi deţinuţi din Penitenciarul Târgu Jiu solicită două ore de intimitate alături de soţii sau de iubite în camera nupţială. În ultima perioadă, 24 de cupluri au profitat de cele două ore de vizită. „Avem foarte multe cereri din partea deţinuţilor care solicită camera nupţială, însă puţini dintre ei îndeplinesc condiţiile impuse de lege. Persoanele care se căsătoresc în penitenciar pot dispune de această cameră 48 de ore. Cei căsătoriţi în libertate cu mai puţin de un an înainte de a fi condamnaţi au dreptul la o vizită intimă de două ore pe lună. Deţinuţii care sunt căsătoriţi de mai mulţi ani beneficiază de o vizită intimă de două ore trimestrial“, a declarat Gheorghe Enache, directorul Penitenciarului Târgu Jiu.
Mihaela FLOROIU

Cartea Albă a IMM-urilor
Consiliul Naţional al Întreprinzătorilor Particulari Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) lansează la începutul lunii iulie cea de-a şasea ediţie a „Cărţii Albe a IMM-urilor din România“. Lucrarea se vrea cea mai cuprinzătoare şi aprofundată analiză a situaţiei întreprinderilor mici şi mijlocii, a performanţelor şi problemelor cu care se confruntă aceste entităţi economice, spun reprezentanţii CNIPMMR. „Cartea Albă“ va fi transmisă, printre altele, şi organismelor internaţionale interesate de evoluţia mediului de afaceri din România. În carte sunt cuprinse 45.800 de IMM-uri din regiunea Oltenia, reprezentând 7,44% din numărul total de astfel de firme.
Ramona OLARU

Drumul Segarcea – Cârna va fi refăcut
Contractul care va da startul lucrărilor de reabilitare a segmentului de drum judeţean dintre localităţile Segarcea şi Cârna se va semna în această săptămână. „Vasile Blaga, ministrul dezvoltării regionale şi locuinţei, vine joi (mâine – n.r.) şi vom semna contractul pentru drumul de la Segarcea la Cârna, iar luna viitoare ne pregătim pentru organizarea licitaţiei pentru drumul de la Breasta la limita cu judeţul Mehedinţi“, a declarat ieri Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj. Proiectul de modernizare a acestui segment de drum este finanţat prin programul operaţional regional, iar sectorul de drum dintre localităţile Podari şi Segarcea, un proiect de 8,5 milioane de euro, este finanţat prin programul Phare 2004-2006 şi urmează să se finalizeze în luna decembrie a acestui an, potrivit reprezentanţilor CJ Dolj.
Dragoş GAVRILĂ

Chinezii vor investi în modernizarea CE Turceni
Compania energetică de stat Huadian Engineering din China a anunţat că doreşte să investească în modernizarea CE Turceni. O delegaţie a firmei este aşteptată pe 3 iulie în judeţul Gorj. Investitorii vor sosi la Turceni împreună cu reprezentanţi ai agenţiei guvernamentale de garantare a creditelor, al cărei vicepreşedinte este gorjeanul Claudiu Preoteasa, subsecretar de stat. „Delegaţia de chinezi este deja în România, din 28 iunie, şi va sta până pe 5 iulie. Chinezii au văzut mai multe puncte de interes din România, printre care şi Complexul Energetic Turceni. Huadian Engineering este dispusă să investească aproximativ 190 de milioane de euro în realizarea sistemului de evacuare a cenuşii în şlam dens“, a declarat Claudiu Preoteasa, vicepreşedinte al Agenţiei Române pentru Investiţii Străine.
Mihaela FLOROIU

Exit mobile version