22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu venit la bac înarmaţi cu fiţuici

Au venit la bac înarmaţi cu fiţuici

Comisiile locale de bacalaureat au eliminat ieri, de la proba scrisă a profilului, trei absolvenţi doljeni care au încercat să copieze.

6.809 elevi doljeni de clasa a XII-a s-au înscris pentru susţinerea examenului scris la proba obligatorie a profilului, respectiv matematică pentru cei care au terminat profilul real şi istorie sau geografie, pentru ceilalţi. În ultima clipă însă, 34 dintre ei au preferat să nu intre în sălile de examen, amânând astfel finalizarea bacalaureatului pentru sesiunea din toamnă. „Din situaţiile trimise de comisiile de bacalaureat, avem trei cazuri de elevi eliminaţi astăzi (ieri- n.r.) din examen. Unul dintre ei susţinea examenul scris la proba profilului la Colegiul Tehnic «Ion Mincu» din Craiova, iar ceilalţi doi, la Liceul Teoretic «Independenţa» Calafat“, a precizat Laura Mărunţelu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. La proba scrisă de matematică, unul dintre elevi a fost prins având asupra lui o culegere de probleme rezolvate.

48/21/72, variantele de subiecte

Comisia Naţională de Bacalaureat a extras varianta cu numerele 48/21/72 pentru proba obligatorie a profilului, din 100 de subiecte pregătite pentru examenele scrise. Varianta 72 a subiectului la istorie a avut drept cerinţă principală elaborarea, în aproximativ două pagini, a unui eseu despre România în timpul regimului comunist, având în vedere: precizarea unei cauze a instaurării regimului comunist; menţionarea a două etape ale regimului comunist şi a câte unui fapt istoric desfăşurat în fiecare din cele două etape. Pe lângă acestea, elevii aveau de prezentat un fapt istoric desfăşurat de România în cadrul relaţiilor internaţionale din perioada comunistă, dar şi de formulat un punct de vedere referitor la situaţia ţării noastre în timpul regimului comunist şi susţinerea acestuia printr-un argument istoric. La istorie şi geografie nu au fost pregătite numai subiecte referitoare la România, ci şi la alte state membre UE. La geografie, subiectele au conţinut hărţi sau grafice, iar la istorie, diferite citate.

Primele rezultate, pe 5 iulie

Următoarea probă va avea loc astăzi, cea la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării – scrisă sau practică. Ultimul examen  al bacalaureatului din sesiunea de vară se desfăşoară mâine la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare – probă scrisă sau practică. Primele rezultate vor fi afişate duminică, 5 iulie. Eventualele contestaţii vor putea fi depuse tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care vor lua în calcul şi contestaţiile, vor fi afişate pe 9 iulie.
După cele două examene scrise, cel la limba şi literatura română şi proba obligatorie a profilului, numărul total al elevilor de clasa a XII-a daţi afară din săli pe motive de fraudă a ajuns la 11.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII