13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsistentă accidentată în curtea spitalului

Asistentă accidentată în curtea spitalului

Un şofer băut a lovit cu maşina o asistentă medicală, apoi a avariat o ambulanţă. S-a întâmplat ieri-dimineaţă, chiar în curtea Spitalului de Urgenţă din Craiova.

Tudorel Rădoi, de 22 de ani, din Craiova, se grăbea ieri dimineaţă, în jurul orei 6.00, să-şi ducă un amic cu maşina la Sitalul de Urgenţă. Gabriel Ionescu, de 25 de ani, se lovise la umărul stâng şi dorea să fie văzut de un medic. La poarta spitalului, Rădoi l-a convins pe agentul de pază să ridice bariera şi a intrat cu maşina îndreptându-se spre Urgenţă. N-a parcurs decât câţiva metri, că a şi făcut prima victimă. A lovit cu Mercedesul personal, înmatriculat cu numărul DJ-08-LEH, o asistentă medicală care tocmai ieşise din tură şi plecase spre casă. Femeia a fost trântită la pământ, lovindu-se cu capul de bordura din ciment, în timp ce autoturismul de lux nu s-a ales decât cu o oglindă spartă. Fără să-i pese, Rădoi şi-a continuat drumul, virând pentru a parca între două maşini, ocazie cu care a lovit şi o ambulanţă, îndoindu-i tabla.

„A lovit-o în plin“

„Mergeam pe lângă bordură, când a venit în viteză o maşină şi m-a lovit“, a povestit asistenta rănită, Mariana Curcă.
„A lovit-o în plin, apoi nici măcar n-a schiţat gestul de a opri maşina să vadă ce a făcut. Presupun că, atunci când a văzut ce s-a întâmplat, a vrut să iasă din curtea spitalului pe partea cealaltă, pe la Direcţia Sanitară, dar şi-a dat seama că pe acolo e blocat drumul, aşa că a virat şi a lovit o ambulanţă. Apoi, nervos, i-a înjurat pe medicii şi asistenţii de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU)“, a menţionat Mihai Valentin Grigore, asistent medical în cadrul UPU.
Dacă pe amicul său îl durea umărul, pe şoferul Mercedesului părea să-l doară în… cot. Chestionat de ziarişti în legătură cu cele întâmplate, el a declarat despre asistenta rănită că „s-a aruncat în faţa mea“, iar despre avarierea ambulanţei a spus că „nu-i mare lucru“, pentru că „e un morman de fiare“, care „se îndreaptă“.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care l-a testat pe şoferul nervos cu aparatul etilotest. „S-a constatat că tânărul prezenta o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecinţă, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu certitudine a alcoolemiei“, a declarat subcomisar Florentina Popescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.
Tudorel Rădoi s-a ales cu dosar penal. El va fi cercetat atât pentru vătămarea corporală a asistentei lovite cu maşina, cât şi pentru conducere sub influenţa alcoolului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII