Strivit de camion

Autori


Un doljean şi-a pierdut viaţa ieri, în urma unui accident de muncă produs în incinta Parcului Industrial Craiova. Dan Militaru, de 52 de ani, era angajat al SC METFIR SRL, care îşi desfăşoară activitatea în parcul industrial.

Ieri, în jurul orei 13.00, a sosit la firmă un transport de fier-beton. Autocamionul firmei MITLIV, cu numărul de înmatriculare B-65-BZN, având şi o remorcă DJ-08-JTF, a încercat să intre cu spatele pe uşa îngustă a halei în care trebuia să descarce colacii de fier-beton. Militaru a fost prins şi strivit între camion şi un stâlp al halei, decedând pe loc, în ciuda eforturilor disperate ale paramedicilor SMURD de a-i salva viaţa. „Am încercat să dau cu spatele, când cel care mă dirija a strigat: «Stai, că lovişi pe cineva!»“, a relatat Ilie Ion, şoferul autocamionului. Când s-a dus să vadă ce s-a întâmplat, l-a văzut pe Militaru zăcând pe jos, fără suflare, într-o baltă de sânge, chiar lângă camion. „Am plecat de acolo, că mi s-a făcut rău“, a mărturisit şoferul.


Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj au început o anchetă în acest caz, pentru a stabili cu certitudine condiţiile în care s-a produs accidentul de muncă mortal. Inspectorii urmează să verifice mai întâi dacă şoferul era ghidat în mod corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi. „În mod normal, unitatea ar fi trebuit să aibă instrucţiuni proprii pentru efectuarea unei asemenea manevre în acel spaţiu“, a declarat Silviu Poenaru, şef serviciu Control, Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul ITM Dolj.


Comenteaza acum

9 Comentarii

 1. CLAUDIO said:

  SI CEL DE JOS DE ACOLO , ESTE CEL LOVIT¿? INSEAMNA CA NU MAI ESTE BUN SIMT PE AICI , PUTIN RESPECT PT EL CA ESTE MORT!!!!!!CUM POT SA PUBLICE POZA ASTA ¿? CE SEMNAL DE ALARMA VOR SA TRAGA ¿?

 2. rotweiller said:

  frate…asta e …tre’ sa pape si ei o paine….apropos…s tie cineva al cui e depozitul ??? daca nu…revin eu diseara cu un comentariu….pa

 3. nikos said:

  Nu este mult si ceea ce s-a intimplat la aceasta locatie se va intimpla si in parcarea blocului de linga depozitul de pe Bvd. Dacia. Circula camioanele printre blocuri ca pe bulevard. Omul Liviu mare patron a obtinut extinderea depozitului, toata ziua taie cu flexul la fiare si nu are nimic comun cu pastrarea linistii CA DOAR ESTE ASOCIAT AL PRIMARIEI. OMUL ARE BANI CU EI CUMPARA PE ORICINE. Asa zisi controlori ai primariei au venit la o constatare si intrebati de un locuitor din bloc ce ar face ei in locul lui au raspuns: SINCER, M-AS MUTA DE AICI SI AS SCAPA DE TOT NECAZUL. Halal raspuns halal functionari ai primariei. Si la noi in parcarea blocului asteptam sa se intample un necaz si pe urma organele se vor sesiza dar fara nici un folos.

 4. VT said:

  Vecine Nikos, da-mi voie sa competez : MITLIV este asociata direct cu fiul Primarului Solomon ! Deci tot ce se face de aceasta firma , are spatele asigurat .

 5. adrian voinea said:

  Imi cer scuze pentru publicarea unei poze violente. A fost o eroare fara justificare in interesul publicului de a fi informat. Am scos poza de pe site. Va multumesc pentru atentionare. Redactorii Gazetei de Sud respecta un Cod Deontologic, in general, dar derapaje exista. Nu suntem perfecti dar macar ne straduim.

 6. nikos said:

  bloc 42-44, 46, copiii nu au unde se juca, gunoiul il arunca la asociatie dar nu platesc ca de…. iauzi fiul asociat cu Liviu Cioana.

 7. VT said:

  Nikos, pentru ca am inteles ca suntem vecini cu ceea ce spui despre acel depozit de materiale , hai sa-ti spun ceva din ….inceputurile lui : de exemplu , pentru acel depozit , prima “pila” care a intervenit, a fost un deputat taranist {actualmente decedat – Bogdan Ionescu} , apoi , AC {aut. de constr.} nu trebuia data in imediata vecinatate a blocurilor de locuinte , doar daca ar fi avut acceptul proprietarilor din blocul turn , eventual. Intrarile in acest depozit , nu corespund normelor legale , in spate , iarasi s-a procedat ilegal . Ceea ce ma revolta pe mine , este faptul ca acel zgomot infernal , cu aprovizionariele si livrarile , nu i-a deranjat pana acum , pe proprietarii din zona . Repet : solomon si-a “implantat” odrasla in aceasta firma si Primaria nu va face nimic . Totusi , sunt alte cai si alte institutii care au abilitate sa intervina , inclusiv in sanctionarea Primariei , insa nu cred ca se mai merita sa mai faci recomandari , ca ….!!

 8. marius said:

  nu cred ca are legatura cu firma accidentul pacat ca sa dus o viata de om ir soferul a ramas mar cat pentru tota viata .Ianr problemele cu firma le puteti rezolva dac-o ganditi mai bine nu latrand degeba aici

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 30 iunie 2009

Actualitate

» Târgu-Jiu: După 21.30, traficul feroviar a fost reluat
» Târgu Jiu: Carne alterată, confiscată de inspectorii veterinari
» Impiegaţii CFR au blocat două trenuri care treceau prin Gorj
» Rânca rămâne trei zile fără curent
» Fostul şef al SRI, deferit justiţiei
» Târgu Jiu: Adăpost nou pentru maidanezi
» Gunoiul gunoaielor
» Aviz pentru Muşetescu în dosarul ALRO
» Drumul Segarcea – Cârna, „semnat“ joi
» România nu mai are uraniu puternic îmbogăţit
» Un contribuabil la ghişeul Fiscului: „De coşmar!“
» Târgu Jiu: Deţinuţii vor în camera nupţială
» Cartea Albă a IMM-urilor
» O elevă din Craiova creează invitaţia de Ziua Independenţei Statelor Unite
» Surclasăm Caracalul: semafoare în giratoriu
» Chinezii vor investi în modernizarea Complexului Energetic Turceni
» Primarul din Orşova, tras pe dreapta de poliţie
» Dolj: Trei capturi de ţigări într-o zi
» Cel puţin 12 fani ai lui Michael Jackson s-au sinucis după moartea megastarului
» Italienii de la Alenia nu-şi dau concediile pe Avioane Craiova
» Angajaţii CFR Marfă intră în şomaj tehnic
» Hipermarket Dedeman, lângă Craiova

Local

» Începe admiterea la liceu
» N-am pierdut niciodată nimic, nici măcar viaţa…
» Scandal între slujitorii Domnului
» Nemţii plâng după tramvaiele din Craiova
» Satan, în spatele gratiilor
» Strivit de camion
» Ionuţ Dinu, reţinut pentru omor

Dolj

» Furaţi de autorităţi

Gorj

» O viaţă în munţi

Sport

» Scurte ştiri
» Arsenal se luptă pentru Benzema
» Olandezii de la Real ţin de contracte
» Torres vrea spanioli la Liverpool
» Radu şi Munteanu au jucat pentru Wolfsburg
» Brazilia s-a chinuit cu americanii
» Universitatea va întâlni Swindon Town
» Wobay, învoit şi apoi sancţionat
» Artimon: Salvarea poate veni de la Craiova
» GdS, locul doi la Cupa Presei
» Mititelu face marcaj echipei lui Penescu
» Gică Popescu, prins între dosarele Securităţii

Bani & Afaceri

» România are 82 de milioane de numere de telefon
» Firma românească – prea săracă pentru banii europeni
» Incubator de afaceri în Parcul Industrial

Magazin

» Horoscop
» Scurte stiriî
» Fructul de mango, un ingredient bun la toate

Opinii

» Ştiinţa, tot fără antrenor

Top