9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Strivit de camion

Un doljean şi-a pierdut viaţa ieri, în urma unui accident de muncă produs în incinta Parcului Industrial Craiova. Dan Militaru, de 52 de ani, era angajat al SC METFIR SRL, care îşi desfăşoară activitatea în parcul industrial.
Ieri, în jurul orei 13.00, a sosit la firmă un transport de fier-beton. Autocamionul firmei MITLIV, cu numărul de înmatriculare B-65-BZN, având şi o remorcă DJ-08-JTF, a încercat să intre cu spatele pe uşa îngustă a halei în care trebuia să descarce colacii de fier-beton. Militaru a fost prins şi strivit între camion şi un stâlp al halei, decedând pe loc, în ciuda eforturilor disperate ale paramedicilor SMURD de a-i salva viaţa. „Am încercat să dau cu spatele, când cel care mă dirija a strigat: «Stai, că lovişi pe cineva!»“, a relatat Ilie Ion, şoferul autocamionului. Când s-a dus să vadă ce s-a întâmplat, l-a văzut pe Militaru zăcând pe jos, fără suflare, într-o baltă de sânge, chiar lângă camion. „Am plecat de acolo, că mi s-a făcut rău“, a mărturisit şoferul.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj au început o anchetă în acest caz, pentru a stabili cu certitudine condiţiile în care s-a produs accidentul de muncă mortal. Inspectorii urmează să verifice mai întâi dacă şoferul era ghidat în mod corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi. „În mod normal, unitatea ar fi trebuit să aibă instrucţiuni proprii pentru efectuarea unei asemenea manevre în acel spaţiu“, a declarat Silviu Poenaru, şef serviciu Control, Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul ITM Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII