7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDezvăluiri incendiare despre moartea lui Michael Jackson

Dezvăluiri incendiare despre moartea lui Michael Jackson

Michael Jackson şi-a presimţit moartea înainte de concertele de la Londra, pe care a fost obligat să le accepte, deşi era clar pentru toată lumea că nu va putea să le ducă la bun sfârşit din cauza stării sale de sănătate, afirmă în SundayMail jurnalistul de investigaţie Ian Halperin.

Ian Halperin, care a petrecut cinci ani în apropierea lui Michael Jackson şi se pregăteşte să lanseze o carte despre acesta, afirmă că megastarul nu mai putea cânta din cauza unei boli pulmonare genetice, era homosexual şi era controlat de organizaţia militantă Nation of Islam.
În ultimele săptămâni din viaţa sa, superstarul a făcut eforturi disperate să se pregătească pentru maratonul de concerte care îl aştepta la Londra şi care ar fi adus milioane de dolari atât cântăreţului, cât, mai ales, anturajului său. Michael a acceptat cu greu să susţină concertele şi tuturor celor din anturajul său le era clar că nu va reuşi să le susţină pe toate, pentru că nu se simţea bine.

Suferea de o boală genetică pulmonară

Una dintre principalele probleme medicale cu care se confrunta Michael Jackson era o boală genetică pulmonară, o deficienţă de alfa-1 antirispsină, afirmă jurnalistul. Din cauza acestei boli, nu mai putea să cânte şi acesta ar putea fi motivul pentru care artistul purta măşti chirurgicale şi folosea uneori un scaun cu rotile. „Da, asta are. Este într-o formă destul de proastă. Le este teamă că ar putea avea nevoie de un transplant de plămâni şi că ar putea fi prea slab pentru a supravieţui“, i-a confirmat lui Halperin un apropiat al cântăreţului cu câteva luni înainte de deces. În plus, pentru că slăbise foarte mult, echipa sa de medici s-a temut că suferă de anorexie.
În aceste condiţii, Michael Jackson ar fi acceptat să susţină numai zece concerte la Londra, dar anturajul său l-ar fi obligat să susţină 50. „Suma de bani era incredibilă şi toţi consilierii lui financiari îi spuneau că riscă falimentul. Dar Michael se opunea în continuare. Nu credea că poate să ducă la bun sfârşit turneul“, a declarat un consilier. „Însă, în cele din urmă, l-au convins. I-au spus că va fi cea mai spectaculoasă revenire din istorie. Aşa l-au convins. A crezut că, dacă va ieşi triumfal după succesul acestor concerte, va putea fi din nou Regele“, a adăugat sursa citată.

„Credea că va muri înainte de concertele de la Londra“

Detaliile financiare ale contractului nu sunt cunoscute încă, dar diferite surse au declarat că Jackson a primit până la zece milioane de lire sterline avans, din care cea mai mare parte a ajuns la intermediari. El urma să primească încă 100 de milioane de lire sterline dacă spectacolele ar fi avut loc. Deşi banii erau tentanţi şi i-ar fi rezolvat problemele financiare, Jackson avea îndoieli că va reuşi să susţină concertele. „Nu ştiu cum voi face 50 de show-uri. Nu prea mănânc. Trebuie să mă mai îngraş. Sunt furios că mi-au programat 50 de spectacole. Voiam să fac numai zece“, le-ar fi spus artistul unor fani care veniseră să îl vadă după repetiţii, în luna mai. „Ştiam că este un dezastru pe cale să se producă. Nu cred că cineva şi-a închipuit că îl va ucide, dar nimeni nu credea că va susţine concertele“, a declarat o sursă din anturajul cântăreţului.
Îngrijorarea tuturor a devenit şi mai mare după ce Jackson s-a prăbuşit în timpul celei de-a doua repetiţii. Potrivit unui membru al echipei sale, Jackson intrase într-un declin rapid şi era „îngrozit“ de concertele de la Londra. „Nu mânca, nu dormea, iar când dormea, avea coşmaruri că va fi ucis. Era îngrijorat că îşi va dezamăgi fanii. Chiar a spus ceva care m-a făcut pentru scurt timp să cred că se gândeşte să se sinucidă. A spus că el crede că va muri înainte de concertele de la Londra“, a declarat această sursă. „Spunea că este îngrijorat că va sfârşi ca Elvis. Se compara întotdeauna cu Elvis, dar ceva în tonul său m-a făcut să cred că vrea să moară, că este obosit de viaţă. Renunţase. Nu mai avea voce, nu mai putea dansa. Cred că prefera să moară decât să se facă de râs pe scenă“, a adăugat sursa. Cea mai clară asemănare cu Elvis o reprezintă dependenţa de medicamente, care la Michael se accentuase în ultimele luni.

Concertele, planificate de un personaj misterios

Potrivit lui Halperin, concertele ar fi fost planificate de un personaj misterios, medicul Tohme Tohme, care la sfârşitul anului 2008 a apărut drept purtătorul de cuvânt oficial al artistului. Acesta ar fi fost prezentat drept un miliardar saudit şi un chirurg ortoped şi, la un moment dat, chiar drept ambasador senegalez, ceea ce Senegalul a negat însă. Halperin este de părere că el era, de fapt, un om de afaceri libanez fără dreptul de a practica medicina.
Tohme Tohme ar fi avut legături cu organizaţia militantă pentru drepturile persoanelor de culoare, Nation of Islam, la fel ca şi bona celor trei copii ai lui Michael Jackson, Grace Rwaramba, care avea o influenţă considerabilă asupra superstarului.
Directorul unei case de licitaţii din New York, care urma să vândă bunuri ale lui Michael Jackson, s-a adresat chiar poliţiei în 2009, pentru că Tohme l-ar fi ameninţat cu moartea dacă nu pune capăt licitaţiei.
În condiţiile în care sănătatea lui Michael era destul de şubredă, el a vrut să le asigure copiilor săi un viitor. Le-a lăsat 200 de melodii inedite, de care creditorii săi nu se pot atinge şi care ar putea valora până la 60 de milioane de lire sterline. Dar testamentul ar prevedea ca toţi cei trei copii să rămână în custodia mamei lui Michael Jackson, Catherine, de 79 de ani. Acest lucru ar putea duce la procese dificile.
Halperin afirmă şi că megastarul era homosexual, deşi a fost căsătorit de două ori. El ar fi avut cel puţin doi iubiţi: un chelner de la Hollywod şi un actor aspirant. Există însă martori care vorbesc despre numeroşi tineri care l-ar fi vizitat pe Michael Jackson la diferite ore, unii chiar petrecându-şi noaptea cu artistul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII