22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSă privim către stele, chiar dacă stăm în noroi

Să privim către stele, chiar dacă stăm în noroi

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat ieri că sistemul judiciar riscă să fie destabilizat de criza financiară, drept pentru care nu se poate ieşi din această situaţie fără sacrificii, făcând referire la diferenţele salariale „nejustificate“ în cadrul aceloraşi categorii profesionale.
„Trebuie să luăm taurul de coarne şi să spunem că nu putem ieşi din această situaţie fără sacrificii, nu putem cheltui mai mult decât avem“, a spus Cătălin Predoiu, menţionând că sistemul judiciar este ameninţat de criza financiară.
Ministrul justiţiei a enumerat câteva dintre problemele cu care se confruntă sistemul în ultimul timp, respectiv datoriile instanţelor faţă de diverse instituţii, sutele de titluri executorii privind plata unor drepturi salariale, diferenţele salariale nejustificate în cadrul aceloraşi categorii profesionale sau dezordinea în managementul unor instanţe. Cătălin Predoiu a explicat că acest fenomen este cauzat de faptul că legile salarizării justiţiei au fost gândite în perioada de creştere economică, nu de guvern sau de Ministerul Justiţiei, aşa cum se tot afirmă.
Ministrul justiţiei a precizat că ambele proiecte de Coduri, civil şi penal, puteau deveni legi chiar aseară, având în vedere că expira termenul de depunere a unei moţiuni de cenzură. După aceasta, actele pentru care guvernul şi-a asumat răspunderea se consideră adoptate.
„Să privim către stele, chiar dacă stăm în noroi!“, a spus Predoiu, parafrazându-l pe scriitorul Oscar Wilde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU