6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInstructorii independenţi au câştigat

Instructorii independenţi au câştigat

Câteva sute de instructori auto independenţi din mai multe judeţe din ţară au protestat ieri în faţa sediului Ministerului Transporturilor.  Aceştia sunt nemulţumiţi de dispoziţia Autorităţii Rutiere Române, care obligă şcolile auto să nu mai colaboreze cu instructorii auto autorizaţi independenţi.
Cornel Lipă, liderul Sindicatului Naţional al Instructorilor Auto din România (SNIAR), a declarat la ieşirea de la discuţiile cu comisia de dialog social din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) că decizia luată de Autoritatea Rutieră Română, prin care activitatea instructorilor independenţi a fost oprită temporar, este nulă.
„Acea decizie a ARR, prin care s-a oprit temporar activitatea instructorilor auto independenţi, nu are valabilitate. Am trimis trei colegi la ARR, care vor mai discuta mici detalii. În maximum două săptămâni va apărea prima autorizaţie a instructorilor independenţi“, a spus Cornel Lipă.
Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Eusebiu Pistru, a declarat că după discuţii s-a ajuns la un consens şi mai sunt doar câteva puncte de stabilit.
„Săptămâna viitoare, la sediul ARR vor mai avea loc discuţii preliminare, iar în circa două săptămâni vor tipări autorizaţiile“, a spus Pistru.
Potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrasctructurii, un instructor independent trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. Acesta trebuie să aibă trei ani de vechime la o şcoală de şoferi şi minimum trei grade pe carnetul de conducere (trei categorii de conducere – n.r.). De asemenea, instructorii independenţi vor încheia contracte cu şcolile de şoferi, dar vor fi autorizaţi ca instructori independenţi la ARR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII