12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPreţul unui ofiţer superior: 400 de euro

Preţul unui ofiţer superior: 400 de euro

Un comisar-şef de la Serviciul Cercetări Penale din cadrul IPJ Mehedinţi a fost arestat preventiv ieri pentru trafic de influenţă şi luare de mită, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea şpagă 400 de euro de la un cetăţean, în schimbul promisiunii că va interveni pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar penal.

Totul a început cu o sesizare a severineanului Sebastian B., adresată Serviciului Judeţean Anticorupţie al DGA, cu privire la faptul că un ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi – comisarul-şef Constantin Ciobanu – i-a pretins şi apoi a primit mai multe piese auto în valoare totală de 1.220 de lei, pentru a propune o soluţie favorabilă într-un dosar în care denunţătorul era cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei. În luna mai, severineanul a fost contactat telefonic de comisarul-şef, care i-a transmis că are în lucru alt dosar penal în care trebuie să procedeze la audierea sa, în legătură cu împrejurările în care a fost vândut un autoturism. Cu ocazia audierilor, Ciobanu l-ar fi asigurat pe Sebastian B. că „va face demersurile necesare“ pentru ca acest dosar penal să nu ajungă la acelaşi procuror care, în primul dosar penal, a dispus o soluţie de trimitere în judecată, fapt ce i-ar putea „afecta“, în prezent, situaţia sa juridică.
În aceste condiţii, ofiţerul i-a pretins iniţial denunţătorului 500 de euro, iar apoi şi-a redus pretenţiile la 400 de euro, asigurându-l că «i-a rezolvat problema dosarului», dându-i astfel de înţeles că poate interveni pe lângă prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin în vederea dispunerii unei soluţii favorabile“, informează un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din cadrul Ministerului de Interne.
Procurorii Direcţiei Naţio-nale Anticorupţie (DNA) care au anchetat cazul au reţinut şi faptul că ofiţerul „a pretins ca denunţătorul să-i vândă un autoturism Opel Astra Caravan (care urma să fie cumpărat din Germania) la preţul de 1.000 de euro, şi nu la preţul de 2.700 de euro, cât ar fi obţinut denunţătorul dacă l-ar fi vândut la preţul pieţei unei terţe persoane“, se menţionează în alt comunicat emis de DNA.
Marţi, procurorii Servi-ciului Teritorial Craiova al DNA şi poliţiştii mehedinţeni de la DGA au organizat un flagrant într-un local din Drobeta Turnu Severin, în urma căruia comisarul-şef a fost prins primind 400 de euro de la denunţător. Ofiţerul de poliţie a fost reţinut pe bază de ordonanţă emisă de DNA, iar ieri a fost prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită. Judecătorii au dat curs propunerii, emiţând pe numele lui Constantin Ciobanu un mandat de arestare pentru 29 de zile. Ciobanu a formulat recurs împotriva mandatului, ce va fi judecat în zilele următoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII