22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătaie de la Putere

Bătaie de la Putere

http:http://www.youtube.com/watch?v=YzM4k_ghq54
Un bărbat din Apele Vii îl acuză pe inspectorul Putere de la IPJ Dolj că l-ar fi snopit în bătaie ca să recunoască un furt pe care nu-l săvârşise. De cealaltă parte, poliţia susţine că victima agresiunii a plecat bine mersi de la secţie, necunoscând cum a ajuns la spital, câteva minute mai târziu, plină de vânătăi.

Aurel Ionel Pîrvu, de 30 de ani, din comuna doljeană Apele Vii, a fost adus marţi seară la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Urgenţă Craiova. Era plin de vânătăi – pe faţă, pe torace, pe abdomen şi pe spate. Starea lui era atât de gravă încât bărbatul a fost internat pentru a fi ţinut sub observaţie de cadrele medicale.

„Te bat până recunoşti!“

Întrebat ce i s-a întâmplat, Pîrvu a relatat cu greutate, abia putând să vorbească, ce a păţit la poliţie. Fusese invitat la post de agenţii din comuna lui natală, pe motiv că un ofiţer de la Craiova ar urma să vină să-l chestioneze cu privire la furtul unor vaci, săvârşit la Castranova. De la Postul de Poliţie Apele Vii l-au dus la Castranova, apoi la Poliţia Rurală Craiova, care are sediul la etajul al treilea al clădirii poliţiei de pe strada Amaradia.
„Acolo, într-un birou de la etajul trei, ofiţerul Putere şi cu încă unu’ m-au bătut ca pe un câine. Stăteam cu ei liniştit de vorbă, când, deodată, Putere mi-a tras un picior în nas, de am căzut la pământ, apoi s-a pus cu picioarele pe mine, ca să mă facă să recunosc că am furat două vaci. «Spune, mă, că ai furat, că de-aici nu mai scapi! Te bat până recunoşti că tu le-ai luat. Mai bine recunoaşte, nu ne mai ţine atâta!», îmi spunea Putere, apoi iar începea să mă înjure şi să mă ameninţe. «Dacă vrei, te împuşc», îmi spunea. «Împuşcaţi-mă, ca să scap», le-am zis. Două ore au bătut la mine. Mai stăteau ce mai stăteau, apoi iar îmi dădeau nişte pumni. «Hai, odihneşte-te zece minute, că dup-aia te luăm iar, al dracu’ să fii! 24 de ore batem la tine, până recunoşti», îmi ziceau. «Cum să recunosc, domn’e, dacă nu le-am furat eu? N-am furat în viaţa mea», le spuneam şi iar începeau să mă bată“, îşi aminteşte Pîrvu, plângând ca un copil, deşi e ditamai bărbatul, de peste suta de kilograme.

„Zăcea pe jos, desculţ, încătuşat şi era plin de vânătăi“

Între timp, la poarta poliţiei aşteptau Tatiana Pîrvu, mama lui Aurel, şi doi prieteni ai acestuia. Neştiind ce se întâmplă cu fiul ei în sediul poliţiei şi pentru ce este ţinut acolo, mama lui Aurel a sunat-o pe avocata Ionela Despa şi i-a cerut ajutorul. Avocata Despa, apărătoarea lui Aurel Pîrvu, a venit de îndată la poliţie. Ea povesteşte că şi-a găsit clientul în sediul poliţiei, zăcând pe jos într-un birou, desculţ, încătuşat şi plin de vânătăi.
„A venit la poartă un agent de poliţie, care m-a dus mai întâi într-un birou, unde mi s-a explicat pentru ce este cercetat clientul meu. Apoi am fost condusă în alt birou, unde l-am găsit. Zăcea pe jos, desculţ, încătuşat, tremura şi era plin de vânătăi. Când m-a văzut, a început să plângă, zicându-mi: «Bine că venirăţi, că mă omorau ăştia». Am plecat cu el de la poliţie în jurul orei 20.30 şi l-am dus cu maşina mea direct la spital“, a spus avocata.

„Ofiţerul nu a exercitat presiuni fizice sau psihice asupra persoanelor cercetate“

De cealaltă parte, poliţia doljeană a emis ieri un comunicat, prin care menţionează că bărbatul din Apele Vii „împreună cu alţi trei cetăţeni au fost invitaţi la sediul Poliţiei Craiova pentru a fi audiaţi în două cauze penale aflate în lucru, în care se efectuau cercetări cu privire la furtul unor animale; faptele fuseseră comise în noaptea de 15 spre 16.04.2009, respectiv 25 spre 26.04.2009, în comuna Castranova, de persoane necunoscute“.
Varianta poliţiştilor este că Aurel Pîrvu a plecat mult mai devreme de la sediul poliţiei şi era sănătos tun. „La finalizarea cercetărilor, în jurul orei 19.00, toate persoanele invitate la sediul poliţiei au părăsit unitatea. Din verificările efectuate ca urmare a dispoziţiei conducerii unităţii, s-a stabilit faptul că ofiţerul de poliţie reclamat de persoana în cauză nu a exercitat presiuni fizice sau psihice asupra persoanelor cercetate“, se menţionează în comunicatul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.
„Până în prezent, bărbatul nu a depus plângere împotriva ofiţerului, urmând ca, în situaţia în care acesta o va face, să fie înaintată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, instituţie competentă cu soluţionarea“, a precizat subcomisar. Florentina Popescu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj. „Clientul meu va depune plângere în momentul în care va obţine un certificat medico-legal, prin care să se constate gravitatea leziunilor“, a menţionat avocata Ionela Despa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII