9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj497 de posturi vacante în Dolj

497 de posturi vacante în Dolj

Numărul de locuri de muncă vacante rămâne constant în Dolj. „Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele AJOFM Dolj sunt înregistrate 497 de posturi. Comparativ cu perioada anterioară, numărul este aproximativ acelaşi. Săptămâna trecută, au fost 455 de locuri de muncă vacante“, a declarat Aneta Bădulescu, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj.
Dintre cele 497 de locuri de muncă, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite doar patru (arhitect clădiri, inginer ecolog, inginer geodez, inginer instalaţii construcţii). La acestea se adaugă 32 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi (demolări clădiri, întreţinere drumuri, şosele şi poduri, în industria confecţiilor). Cele mai multe posturi (93%) sunt însă pentru persoanele calificate. „Cele mai multe sunt pentru persoane calificate în meserii din domeniul construcţiilor, confecţiilor textile şi prestărilor servicii“, a precizat Aneta Bădulescu.
Prin reţeaua Eures, cei interesaţi au la dispoziţie 192 de locuri de muncă vacante în ţări precum Germania, Spania, Belgia, Cipru, Slovenia, Marea Britanie, Portugalia, Polonia. Dintre acestea, cele mai multe sunt în domeniul sanitar (100 medic specialist/rezident, 30 asistent medical/infirmier).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU