15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei romi arestaţi în scandalul de la Spital

Trei romi arestaţi în scandalul de la Spital

Zeci de mascaţi, poliţişti şi jandarmi doljeni au descins ieri-dimineaţă în cartierul Faţa Luncii din Craiova, de unde au săltat trei bărbaţi de etnie romă.

Poliţiştii doljeni au avut nevoie de mai bine de o săptămână pentru a aresta câteva dintre persoanele care au luat parte la scandalul din curtea Spitalului de Urgenţă Craiova de luni, 15 iunie. Luni seară, au fost înregistrate două altercaţii. Prima s-a petrecut pe strada Bucura din cartierul craiovean Romaneşti, în jurul orei 20.00, când şase romi, printre care Ion Adîr, Petre Mustafa şi Florin Curte, înarmaţi cu o coasă, un topor şi o furcă, au agresat mai multe persoane. Trei dintre acestea – Parulea Lăutaru, Tudor Rada şi Dumitru Radu – au fost transportate la Spitalul Judeţean Craiova pentru îngrijiri medicale. Pe 19 iunie, cei trei au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Scandalul de pe strada Bucura a continuat la spital, după ce au ajuns la Urgenţă cei trei raniţi.

Bătaie printre medici şi pacienţi

După cei trei răniţi, la Spitalul de Urgenţă a ajuns şi Vadik Gigi Zavera, cunoscut sub numele de Gigioc, însoţit de câţiva bărbaţi. Între timp, au sosit şi Ion Velcu, de 42 de ani, şi tatăl său, Ioan Velcu, de 60 de ani, cel din urmă suferind un accident în gospodărie. Potrivit poliţiştilor doljeni, se pare că grupul lui Gigioc a crezut că membrii familiei Velcu l-au agresat pe Rada şi, fără să stea pe gânduri, au sărit la bătaie. Scandalul a fost observat de poliţiştii Secţiei 2, care îi însoţiseră la spital pe răniţii din altercaţia de pe strada Bucura.

Razie în Faţa Luncii

Reprezentanţii IPJ Dolj au comunicat ieri că vineri au fost făcute propuneri de arestare preventivă în lipsă pentru Marius Iortoman, de 23 de ani, Alexandru Velcu, de 24 de ani, şi Vasile Slătineanu, de 30 de ani, toţi din Craiova, acceptate de Judecătorie. Instanţa a emis mandate pentru 30 de zile pentru infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Ieri-dimineaţă, zeci de poliţişti şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Fraţii Buzeşti“ Craiova au descins în locuinţele celor trei romi din Faţa Luncii, aceştia fiind depistaţi şi introduşi în arestul IPJ Dolj. Iortoman, Velcu şi Slătineanu au fost prezentaţi ieri Judecătoriei Craiova, care a confirmat mandatele de arestare preventivă. Procurorii au precizat că toţi trei au făcut scandal şi au tulburat ordinea şi liniştea publică, creând panică în rândul medicilor şi pacienţilor din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova. Aceiaşi procurori au explicat că, deocamdată, pentru persoanele din anturajul lui Gigioc implicate în scandal nu au fost făcute nici un fel propuneri.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII