5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDirector acuzat de fals în catalog

Director acuzat de fals în catalog

Scandal la Liceul de Muzică din Târgu Jiu, acolo unde, săptămâna trecută, directorul adjunct al unităţii de învăţământ a modificat media deja încheiată a unuia dintre elevi şi a mai pus o notă pentru ca noua medie să fie cinci. Pentru legalitatea actului, trebuia ca profesorul de geografie să îl asculte pe elev şi să semneze alături de director în catalog, în dreptul modificării.

Vacanţa de vară va fi un chin pentru patru elevi de la Liceul de Muzică din Târgu Jiu, ei neputând susţine examenul de bacalaureat din cauza mediei de la geografie. Cu toate că s-au rugat de profesoară să îi asculte, aceasta a refuzat. Numai ce se „obişnuiseră“ cu ideea că vor da bacul la toamnă, când, alt elev, de la clasa a XII-a C, le-a râs în nas, spunându-le că el a scăpat de corigenţă pentru că directorul adjunct i-a modificat media. Aşa s-a aflat despre iniţiativa profesorului Gheorghe Vasiloiu, care ocupă funcţia de director adjunct al Liceului de Muzică din Târgu Jiu. Săptămâna trecută, Gheorghe Vasiloiu a anulat media patru, încheiată în mod legal de profesoara de geografie, Maria Codiţă, şi a pus în catalog încă o notă, astfel încât media cea nouă a elevului să fie cinci. Modificarea se vede clar în catalog şi este însoţită şi de semnătura şi ştampila directorului Vasiloiu, însă lipseşte semnătura profesoarei de geografie, care conferea validitate noii medii.

Actul ilegal duce la scandal

Aurelia Savu, directoarea Liceului de Muzică, a fost o perioadă în concediu de odihnă şi a aflat abia ieri despre incident. La Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj au fost depuse mai multe sesizări legate de ceea ce se întâmplă în unitatea şcolară. „Am fost chemată la inspectorat. Săptămâna trecută am fost în concediu de odihnă şi în locul meu a rămas directorul adjunct. Există în catalog o modificare cu ştampila şi semnătura directorului adjunct Vasiloiu, dar, pentru ca modificarea să fie în regulă, trebuia ca profesorul de geografie să semneze. Ultima notă nu a fost pusă în catalog de profesorul de geografie, iar modificarea trebuia făcută de acesta, fiind vorba de materia sa. De asemenea, directorul a motivat absenţa din data în care a pus nota şase. Mâine (astăzi – n.r.) o să convoc consiliul profesoral să vedem ce este de făcut în această situaţie“, a spus directoarea Aurelia Savu.
Puncte de vedere diferite

Contactat telefonic, directorul adjunct, Gheorghe Vasiloiu, a declarat că nu a făcut nimic ilegal în momentul în care a modificat media respectivului elev: „Profesoara îi încheiase deja media şi mama elevului a venit şi mi-a spus că înainte cu o zi (în ziua în care media la geografie îi fusese încheiată – n.r.) băiatul nu a mai fost la oră pentru că a întârziat şi acum vrea să-l asculte altă dată. Am vorbit cu profesoara şi a fost de acord să îl asculte, am vorbit şi la inspectorat ca să îmi dea voie să modific nota şi media. Eu i-am motivat o absenţă şi i-am dat nota şase şi aşa i-am calculat media cinci. Am avut acceptul inspectoratului. O să rezolv problema când mă întorc, nu am făcut nimic rău“. 
Profesoara de geografie, Maria Codiţă, a declarat că directorul adjunct i-a adus la cunoştinţă modificarea situaţiei şcolare a elevului abia miercuri seară: „Nu l-am ascultat pe elev şi nici nu i-am dat nota şase ca să îi iasă media. M-a sunat domnul director adjunct miercuri seară şi mi-a spus că i-a modificat media şi că a avut acordul inspectoratului ca să facă acest lucru. Nu am semnat lângă ştampila dumnealui. Eu îi încheiasem media patru şi a avut absenţă în ziua în care am încheiat mediile“.
Cu toate că la ISJ Gorj au fost depuse mai multe sesizări, inspectorul şcolar general, Nicolae Mergea, a declarat că nu ştie nimic de vreun scandal la Liceul de Muzică: „Nu ştiu de nici o sesizare sau de vreun scandal. Dacă e aşa, se va face anchetă internă, dar numai după ce va fi depusă o plângere care să sesizeze acele aspecte. Inspectoratul nu i-a dat acceptul pentru modificarea notei, este treaba dumnealui ce a făcut. În rest, este de competenţa consiliului profesoral“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII