21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătaie între romi şi interlopi în curtea spitalului

Bătaie între romi şi interlopi în curtea spitalului

Membrii unei familii de romi şi un grup în frunte cu Gigi Zavera, zis Gigioc, s-au luat la bătaie luni seară în curtea Spitalului de Urgenţă Craiova. Se pare că scandalul a pornit dintr-o greşeală, Gigioc crezând că membrii familiei Velcu îl bătuseră pe nepotul său.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au explicat că scandalul şi bătaia dintre cele două grupuri de bărbaţi din curtea Spitalului de Urgenţă Craiova au izbucnit spontan, în urma unei altercaţii în cartierul Romaneşti. În jurul orei 20.00, poliţiştii doljeni au fost anunţaţi prin 112 că pe strada Bucura din Craiova a avut loc o altercaţie între mai multe persoane. Ajunşi la faţa locului, agenţii de la Secţia 2 au stabilit că mai mulţi tineri s-au luat de fiica lui Parulea Lăutaru, de 43 de ani, care se îndrepta spre domiciliul său de pe strada Bucura. Acasă, tânăra de 18 ani i-a povestit tatălui cele întâmplate. Acesta împreună cu un vecin, Tudor Rada, de 31 de ani, şi nepotul său, Dumitru Radu, de 25 de ani, le-au cerut socoteală tinerilor care o jigniseră pe fată. După o scurtă serie de înjurături, bărbaţii s-au luat la bătaie, însă cei care au ieşit şifonaţi au fost Lăutaru, Rada şi Radu. Cei trei au suferit leziuni uşoare şi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Gigioc a sărit la bătaie pentru nepotul său

La Spitalul de Urgenţă a ajuns şi Vadik Gigi Zavera, cunoscut sub numele de Gigioc, însoţit de câţiva bărbaţi, pentru a vedea ce a păţit Tudor Rada, nepotul său. În timp ce răniţii şi Gigioc erau la Urgenţă, au sosit şi Ion Velcu, de 42 de ani, împreună cu tatăl său, Ioan Velcu, de 60 de ani, ambii din Craiova, pentru că acesta din urmă suferise un accident în gospodărie. Potrivit poliţiştilor doljeni, se pare că grupul lui Gigioc a crezut că membrii familiei Velcu l-au bătut pe Rada şi, fără să stea pe gânduri, au sărit la bătaie. Scandalul a fost observat de poliţiştii de la Secţia 2, care îi însoţiseră la spital pe cei trei răniţi în altercaţia de pe strada Bucura. Oamenii legii au chemat întăriri prin staţie, iar la faţa locului au sosit în scurt timp mascaţii de la DPIR şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, în total în curtea spitalului fiind 30 de jandarmi şi 60 de poliţişti. Aceştiaau sosit la timp, pentru că, în câteva minute, după ce grupul lui Gigioc s-a luat la bătaie cu Ion şi Ioan Velcu, curtea spitalului s-a umplut de romii, care au venit în sprijinul familiei Velcu. Totuşi, deşi scandalul din curtea spitalului a durat minute bune, până la venirea forţelor de ordine grupul lui Gigioc s-a „evaporat“.

Scandalagiii sunt căutaţi de poliţişti

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că în acest caz se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Până ieri, fuseseră audiaţi mai mulţi martori şi participanţi la cele două altercaţii, însă unii bătăuşi, printre care şi Gigioc, nu fuseseră găsiţi.
„Există date că la faţa locului a fost şi Gigi Zavera, care, în prezent, se sustrage cercetărilor. Poliţiştii acţionează pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la ambele altercaţii, urmând ca acestea să fie audiate şi să se ia măsurile legale împotriva lor dacă se constată că au fost implicate“, a explicat comisar Florentina Popescu, purtătoarea de cuvânt a IJP Dolj.
Şeful IPJ Dolj, comisarul-şef Constantin Nicolescu, a spus că poliţiştii vor lua măsuri ferme împotriva scandalagiilor, dar şi că a fost suplimentat numărul patrulelor în zonele „sensibile“ din Craiova.
„Activităţile poliţiştilor vor continua până când vor fi identificate toate persoanele implicate în conflict şi vor fi luate măsuri ferme împotriva lor. Îi asigurăm pe cetăţeni că au fost luate măsuri pentru creşterea siguranţei publice în zonele unde sunt stări conflictuale, prin suplimentarea patrulelor şi prevenirea unor fapte antisociale“, a declarat comisarul-şef Constantin Nicolescu.

Gigioc, încă judecat pentru scandalul din 2005

Gigi Zavera este un cunoscut al poliţiştilor craioveni, acesta fiind implicat de-a lungul anilor în numeroase scandaluri. Cel mai cunoscut s-a produs în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie 2005, când două grupări rivale ale lumii interlope s-au luat la bătaie în centrul Craiovei, pe strada Alexandru Macedonski. Bătaia s-a consumat între Enryko Constantinescu, Andrei Nicolae, Alin Bozgan, Mihai Marius Tricu, Daniel Cătălin Tricu, Sorin Boltaşiu şi alţii, pe de o parte, şi Gigi Vadik Zavera, Nicuşor-Dragoş Anuţa, Paul Ionuţ Amza, Ermil Constantinescu şi Liviu Goagară, pe de altă parte, scandalagiii fiind înarmaţi cu săbii şi bâte. Gigi Zavera, Marin Ciovică şi Enryko au fost trimişi în judecată pentru lovire sau alte violenţe, însă, în februarie 2007, magistraţii Judecătoriei Craiova au dispus achitarea celor trei, pe motiv căa faptele pentru care au fost acuzaţi nu au existat şi pentru că mai mulţi martori şi-au schimbat declaraţiile.
Procurorii au făcut apel la Tribunalul Dolj, dosarul fiind şi astăzi pe rolul instanţei. La termenul de pe 24 martie 2009, cauza a fost repusă pe rol. În iulie 2008, Gigi Zavera a fost arestat preventiv pentru 15 zile după ce, împreună cu Daniel Anca, a bătut, ameninţat şi jefuit un bărbat în restaurantul Gloria din centrul Băniei. Şi dosarul în această cauză este pe rolul instanţei.

Scandal la spital

Pe 28 aprilie 2008, două grupuri de romi şi-au reglat conturile cu focuri de armă chiar în curtea Spitalului de Urgenţă. Alte focuri de armă s-au tras şi lângă piaţa din apropierea unităţii sanitare, printre comercianţi şi cumpărători. Poliţiştii au stabilit atunci că ele au fost trase de Cătălin şi Marius Slătineanu, care deţineau pistoalele în mod ilegal. În urma scandalului, şase persoane au fost reţinute, fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

116 COMENTARII