10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal14 şoferi băuţi, depistaţi în trei ore

14 şoferi băuţi, depistaţi în trei ore

Agenţii din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Craiova au organizat ieri o amplă acţiune pentru depistarea şoferilor care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.
Deşi cele nouă echipaje de poliţişti au ieşit în trafic la ora 6.00, „captura“ lor a fost impresionantă, destui doljeni urcându-se la volan băuţi. Potrivit reprezentanţilor de la Rutieră, cele nouă echipaje au acţionat între orele 6.00 – 9.00, la toate intrările în Craiova: la Făcăi, pe strada Caracal, la Aeroport, pe strada Bariera Vâlcii, la Şimnicul de Sus şi de Jos, la Breasta, pe Calea Severinului şi la Bucovăţ. Au fost controlate 523 de autovehicule şi au fost aplicate 56 de sancţiuni, în valoare totală de 8.070 de lei.
De asemenea, oamenii legii au reţinut 14 permise de conducere, tot atâţia şoferi fiind depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Într-unul dintre cazuri a fost întocmit dosar penal.
Alţi doi craioveni au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice duminică şi ieri-dimineaţă, în municipiu. Primul a fost surprins conducând un autoturism pe strada Potelu, în jurul orei 22.00. Fiind testat cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel de-al doilea a fost depistat pe strada Calea Bucureşti, ieri-dimineaţă, în jurul orei 5.00, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei doi au fost conduşi la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele lor au fost întocmite dosare penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII