11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârg de turism pe Clisura Dunării

Târg de turism pe Clisura Dunării

Un târg de turism a fost prezentat vineri, în localitatea Dubova, situată în Clisura Dunării, la 50 de kilometri de Drobeta Turnu Severin. Evenimentul a fost organizat de primăriile din Dubova, judeţul Mehedinţi, Chichinda, Republica Serbia, şi de Fundaţia culturală „Rubin“ din Timişoara.
Manifestarea, finanţată cu suma de 48.000 de euro printr-un proiect PHARE în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră România-Serbia, a avut drept scop promovarea zonei din punct de vedere turistic.
Coordonatoarea de proiect, Roxana Petre, a spus că la târg au participat reprezentanţii a 20 de societăţi culturale, ştiinţifice şi de turism din regiunea transfrontalieră, care au avut posibilitatea să-şi prezinte ofertele, infrastructura de care dispun şi strategia adoptată pentru atragerea cât mai multor turişti în Clisura Dunării.
„Acest târg a fost doar unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus în cadrul proiectului european «Mobilitate transfrontalieră turistică şi economică – motor al dezvoltării locale», iar în luna iulie vom organiza un târg asemănător, dar de această dată în Serbia“, a spus coordonatoarea proiectului, Roxana Petre.
Obiectivul acestui târg a fost să fie scoase în evidenţă principalele trasee turistice şi monumente din Parcul Natural „Porţile de Fier“, dar şi cele din Cazanele Mari şi Mici ale Dunării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII