14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSechestre pe maşini de spălat şi frigidere

Sechestre pe maşini de spălat şi frigidere

Direcţia Publică de Venituri din cadrul Primăriei Târgu Jiu a trecut la aplicarea de sechestre pe bunurile persoanelor care nu au cu ce să îşi achite taxele, impozitele sau amenzile primite de la poliţiştii de la Rutieră.

Târgujienii se scormonesc în buzunare pentru a-şi achita impozitele şi taxele pe care le datorează bugetului local. Cei care nu îşi plătesc dările la timp fie achită şi majorările, care cresc de la o lună la alta, fie ajung în situaţia de a primi înştiinţări din partea Direcţiei Publice de Venituri din cadrul Primăriei Târgu Jiu că, în situaţia în care nu vor achita debitul şi restanţele, li se vor aplica popriri pe conturile personale sau li se vor pune sechestre pe bunuri. Din cauza crizei economice şi pentru că în foarte multe familii asigurarea traiului zilnic are prioritate, plata impozitelor şi a taxelor către bugetul local  este lăsată pe ultimul loc în ceea ce priveşte ordinea cheltuielilor care trebuie făcute. Potrivit conducerii Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu, inspectorii instituţiei au fost nevoiţi să aplice în ultima perioadă şapte sechestre, în vederea scoaterii la vânzare a bunurilor, pentru recuperarea datoriilor.

Mii de popriri pe conturile persoanelor fizice

După cum a precizat Mariana Budulan, şefa Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu, subalternii săi aplică sechestre în situaţiile în care nu mai există altă cale de recuperare a debitului: „În general, aplicăm sechestre pe bunurile de uz casnic, pe care le putem vinde. Suntem foarte atenţi la situaţiile în care declanşăm aceste proceduri, pentru a nu cheltui mai mulţi bani decât avem de recuperat. Avem sechestre aplicate pe maşini de spălat, pe frigidere, televizoare şi pe maşini. Avem pe Dacii, Mercedes, Peugeot. În general, este greu să vinzi o maşină cu mulţi cai-putere. Unii au şi de doi ani impozitul neplătit. Una dintre situaţiile care ne avantajează o reprezintă poprirea pe contul persoanelor fizice. Aproape că nu este familie care să nu aibă un credit sau ceva cumpărat în rate de la un magazin şi acolo automat se creează un cont în care plăteşte rata pentru produsul achiziţionat. Legislaţia ne permite să aplicăm poprire pe contul respectiv, întrucât bugetul de stat are prioritate la încasarea veniturilor. Avem aplicate în prezent aproximativ 2.800 de popriri pe conturile persoanelor fizice. Sunt tineri cu credite şi care au de plătit rate sau blocăm şi carduri de toate tipurile. În general, tinerii nu îşi achită amenzile de circulaţie“, a precizat Mariana Budulan, directoarea Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu.
În prezent, Direcţia are de recuperat atât de la persoane fizice, cât şi juridice suma de 4,5 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII