Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

1,6 milioane de lei cheltuite
pentru alegerile din Dolj

Organizarea alegerilor europarlamentare numai în judeţul Dolj a costat statul român 1.632.000 de lei, echivalentul a 2.720 de salarii brute minime pe economie. Potrivit prefectului Florin Stancu, cea mai mare parte din bani a fost folosită pentru a plăti şi hrăni cele peste 5.000 de persoane care au făcut parte din comisiile secţiilor de votare şi din grupul tehnic. La nivelul judeţului, au fost 517 secţii de vot, fiecare cu zece membri, plătiţi cu câte 30 de lei pe zi. O sumă considerabilă a fost folosită pentru a deconta transportul buletinelor de vot la nivelul municipiului, Stancu explicând că factura întocmită de RAT Craiova, care a asigurat acest serviciu, s-a ridicat la valoarea de 22.000 de lei. „La alegerile trecute, transportul pe Craiova a costat 19.000 de lei“, a adăugat prefectul.
În bugetul alocat judeţului pentru alegerile de duminică au fost prinse şi sumele cheltuite cu transportul buletinelor de vot la secţiile din mediul rural. „Pentru convorbirile telefonice efectuate cu ocazia alegerilor nu am primit deocamdată nici un decont. Suma amintită este cea alocată judeţului. Este posibil să mai fie şi economii“, a declarat Stancu.
Dragoş GAVRILĂ

Site de informare juridică

Portalul www.justitia-romana.org a ajuns, după numai cinci luni de la lansare, de pe poziţia 580 la poziţia 21 în clasamentul realizat de Trafic.ro. În plus, şi-a completat conţinutul cu linkuri către paginile site-ului recent inaugurat Jurindex şi este singurul din ţară care prezintă în mod coerent şi actualizat lista localităţilor ce constituie circumscripţiile judecătoreşti.
„Portalul are rolul unui dispecer. La distanţă de unul – două clikuri se găsesc instanţe, Parchete, unităţi de poliţie, notariate, barouri, executori, experţi, oferind posibilitatea de a accede la dosarele şi hotărârile instanţelor, la localităţile arondate judecătoriilor şi multe alte categorii profesionale implicate în actul justiţiei“, se arată într-un comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii.
Adrian DINU

Cercetaţi pentru vot dublu

Poliţiştii continuă cercetările în cazul celor patru persoane din judeţul Olt, care duminică au votat de două ori, la secţii diferite. Liliana Boarnă, din comuna Scărişoara, Iulică Toma, Gheorghe Mihai şi Ion Toma, toţi din Piatra-Olt, au fost descoperiţi de preşedinţii secţiilor unde au votat a doua oară. Femeia a mers prima dată la urne în comuna Băbiciu, apoi în localitatea de domiciliu, iar bărbaţii, la Slatina şi Piatra-Olt. Poliţiştii le-au întocmit dosare penale celor patru, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă între şase luni şi cinci ani de închisoare. Potrivit comisarului Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, dosarele în care sunt cercetaţi cei trei bărbaţi şi femeia urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina cu propunere legală.
Dana MIHĂILĂ  

Criză de sânge

Conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu este îngrijorată de scăderea numărului de donatori de sânge. Şefa instituţiei, medicul Maria Cazan, a declarat că viaţa gorjenilor aflaţi pe paturile de spital este pusă în pericol din cauza scăderii stocurilor de sânge. „A scăzut destul de mult numărul persoanelor care se prezentau la noi pentru a dona sânge. Nu ştiu care sunt cauzele exacte, dar sunt îngrijorată“, a spus Maria Cazan. Aceasta a mai declarat că, într-o perioadă foarte scurtă, stocurile de sânge existente la Centru de transfuzii sanguine se vor epuiza. Dacă se va întâmpla acest lucru, conducerea instituţiei va fi nevoită să împrumute sânge de la alte centre din ţară. În urmă cu două săptămâni, un gorjean a fost la un pas de moarte din cauza lipsei grupei de sânge AB4 pozitiv, atât la nivelul Centrului de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu, cât şi la alte centre. În luna mai, doar 300 de gorjeni au trecut pragul instituţiei pentru a dona sânge. În prezent, numărul donatorilor este insuficient pentru a acoperi nevoile spitalelor din judeţul Gorj, care, anual, consumă mai mult sânge decât cantitatea recoltată.
Mihaela FLOROIU
 

Exit mobile version