17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPatron de amanet, înşelat de angajate

Patron de amanet, înşelat de angajate

Angajatele a două case de amanet din Craiova au fost reţinute ieri, pentru 24 de ore, de poliţiştii doljeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor pentru că şi-au înşelat patronul. Mădălina Căldăruş, de 24 de ani, din Filiaşi, şi Ramona Udrescu, de 28 de ani, din Craiova, sunt cercetate pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals. Pe baza probatoriului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au avizat deja reţinerea celor două învinuite pe bază de ordonanţă, tinerele fiind introduse ieri după-amiază în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.
În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2007-2008, cele două tinere, în calitate de lucrători–gestionari la casele de amanet SC MADILINE FLV SRL şi SC MADILINE IMPEX SRL, situate în apropiere de Piaţa Centrală din Craiova, au întocmit în fals 366 de contracte de amanet, din care reieşea că au primit în gestiune, ca amanet, cantitatea de 11 kilograme de aur. În realitate, în urma expertizelor efectuate în cauze s-a stabilit că în plicurile sigilate de cele două persoane se aflau obiecte care nu erau din aur.
Prin această metodă, cele două l-ar fi indus în eroare pe administratorul celor două case de amanet – craioveanul Mădălin Popa, de 32 de ani -, prejudiciul total cauzat ridicându-se la suma de 365.259 de lei, din care 221.132 de lei în sarcina Mădălinei Căldăruş, respectiv 144.127 de lei în sarcina Ramonei Udrescu.
„Miercuri, cele două făptuitoare urmează să fie prezentate Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile“, se menţionează într-un comunicat de presă al IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII