17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul Companiei de Apă a demisionat

Directorul Companiei de Apă a demisionat


Compania de Apă „Oltenia“ SA a rămas fără şef, după ce directorul general, pesedistul Liviu Mihai Ioniţă, şi-a dat demisia din motive personale.

După declinul vertiginos din ultimii ani, Compania de Apă „Oltenia“ SA Craiova, controlată de consiliul municipal, intră la prespălat. Cel care a guvernat avariile aproape zilnice din reţeaua oraşului şi populaţiile de bacterii din apa „potabilă“ în ultimele 16 luni, Liviu Mihai Ioniţă, şi-a dat demisia „din motive personale“, după cum au informat reprezentanţii Primăriei Craiova. Potrivit edilului-şef, Antonie Solomon, la conducerea Companiei de Apă „Oltenia“ SA va rămâne în interimat preşedintele Consiliului de Administraţie, Doru Buruiană, până la numirea unui manager permanent. „Era şi timpul să se schimbe ceva la companie, deşi nimeni nu l-a «deranjat» pe domnul Ioniţă. De ce spun că era timpul? Păi, de exemplu, pentru că oraşul nu are nici acum o staţie de epurare, pentru că şi craiovenii s-au săturat să li se asfalteze strada astăzi şi să le-o spargă compania mâine, şi multe altele…“, a spus Antonie Solomon. Acesta crede că la Compania de Apă „Oltenia“ SA este nevoie de un manager cu iniţiativă, capabil să gestioneze în timp real sisteme vitale pentru oraş, cum sunt reţeaua de alimentare cu apă şi canalizarea. Preşedintele Consiliului de Administraţie al CAO, Doru Buruiană, pare depăşit de situaţie înainte de a fi prins în horă: a refuzat să dea declaraţii despre plecarea lui Ioniţă şi despre procedura de numire a viitorului director general. „Pentru orice date vorbiţi cu domnul primar!“, şi-a dovedit Buruiană aptitudinile. Liviu Mihai Ioniţă nu a putut fi contactat.

Logica lui Ioniţă

Ultima reuşită a fostului director general Liviu Mihai Ioniţă a fost întreruperea apei potabile în joia Înălţării Domnului, pe motiv de lucrări la reţeaua de alimentare. Ioniţă şi-a etalat atunci şi logica de manager, explicând că a ales ziua de joi pentru întreruperea apei fiindcă sâmbăta nu avea destui oameni să „urmărească reţelele unde au avut loc intervenţiile“. „Tocmai de aceea avem nevoie de o zi lucrătoare pentru a putea interveni în cazul unor efecte nedorite. La final de săptămână, numărul angajaţilor care formează echipele de intervenţie este mult mai mic şi, tocmai de aceea, nu am ales ziua de vineri“, a declarat atunci directorul CAO. La Compania de Apă, luni, marţi şi miercuri sunt… nelucrătoare!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII