Turişti electorali cu dosare penale

Autori


Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a anunţat că duminică, în jurul orei 17.00, poliţiştii au fost sesizaţi că în comuna Scaeşti – sat Valea lui Pătru, în apropierea secţiei de votare, au oprit trei autoturisme ai căror pasageri erau suspectaţi de turism electoral.

La faţa locului a ajuns o echipă de poliţişti, care a stabilit că în cele trei autoturisme se aflau mai multe persoane de etnie romă, majoritatea din comuna Breasta, care veniseră în sat la o nuntă. Înainte de a ajunge la nuntă, romii au oprit la secţia de votare. Observând că nu sunt din localitate, poliţistul de la intrarea în secţie le-a atras atenţia să nu voteze dacă au mai făcut-o şi în localitatea de domiciliu. Unii romi au făcut cale întoarsă, însă alţii, printre care şi Nicoliţa Duduianu, de 25 de ani, Nela Blencoi, de 40 de ani, şi Nicoliţa Firu, de 58 de ani, toate din comuna Breasta, au votat. În urma verificărilor s-a stabilit că femeile şi-au exercitat dreptul de vot de două ori, o dată la Secţia de votare nr. 265 Obedin din localitatea de domiciliu, pe listele permanente, şi a doua oară la Secţia de votare nr. 467 Valea lui Pătru, din comuna Scaeşti, pe listele speciale. Pe numele celor trei au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de vot multiplu.

Alte incidente electorale

Doljul a „dat“ duminică primul dosar penal întocmit pentru comiterea infracţiunii de vot multiplu dintre cele 45 de acest fel descoperite la nivelul întregii ţări. IPJ Dolj a comunicat că, duminică dimineaţă, în jurul orei 8.45, preşedinta Secţiei de votare nr. 73 din Craiova a observat că Ion Diaconu, de 58 de ani, din localitate, care reprezenta Partidul România Mare în biroul electoral al secţiei, a votat de două ori, o dată pe lista permanentă şi a doua oară pe lista suplimentară de la aceeaşi secţie de votare. Craioveanul a recunoscut în faţa poliţiştilor că a votat de două ori, iar pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vot multiplu. După incident, Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Dolj a dispus înlocuirea lui Diaconu din Biroul Electoral al Secţiei nr. 73 cu un reprezentant al PNG.

Alt incident a avut loc la Secţia de votare nr. 195 din Bechet, unde, la ora 10.25, s-a observat faptul că a dispărut o ştampilă cu menţiunea „VOTAT“.


Procesul electoral a fost întrerupt aproape o jumătate de oră, după care a fost reluat în condiţii normale. Ştampila nu a mai fost găsită de poliţişti, care efectuează cercetări pentru a stabili condiţiile în care a dispărut.

Turism electoral semnalat la Almăj

Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi duminică, în jurul orei 20.30, de către reprezentanţii BEJ, care au explicat că un partid politic a semnalat faptul că pe listele suplimentare de la Secţia nr. 223 Almăj au votat mai multe persoane care fuseseră şi la secţiile unde îşi au domiciliul. IPJ Dolj a precizat că sesizarea a fost înregistrată şi se fac verificări pentru a se stabili dacă persoanele care au votat pe listele suplimentare au mai votat şi în localităţile de domiciliu.

Alt incident a fost înregistrat la Dăbuleni, unde o membră din biroul electoral al Secţiei de votare nr. 204, Lucia Cimpoieru, a sesizat faptul că, în aceeaşi zi, în timp ce se îndrepta către secţie, a fost ameninţată de Dorian Vârcan, de 41 de ani, din Dăbuleni. Plângerea penală a fost înregistrată la Poliţia Dăbuleni, în acest caz fiind făcute verificări pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de ameninţare.Comenteaza acum

5 Comentarii

 1. DX said:

  Este corect sa se fi efectuat desigilarea urnei si a se vedea formatiunea politica votata in care sa se faca o oarecare discreditare si nu oameni sa fie bagati la inchisoare pt ca au fost fortati prin diverse imprejurari sa faca fapte care incalca legea.Inteleg,gasea una s-au mai multe persoane care cunostea legea si erau constiente de ceia ce fac,dar aceste persoane care sant analfabete si in special,dupa cate inteleg,roomi.Daca se face discreditarea partiala a formatiunii politice,la viitorul vot numai vedeti ca se intampla asemenea fapte pt ca renunta a mai corupe unele persoane ori prin diverse amenintari sub diverse aspecte.Asa tot prin fraude se fac toate si apoi se lauda ca sant cei mai buni iar altii stau inchisi nevinovati,in timp ce majoritatea populatiei e pusa la zid de niste oameni ai junglei sub orce aspect.Repet,nu sant de acord cu acest procedeu si lege,ceia ce se incalca drepturile omului si se promoveaza infractiunile f grave cat si manipularea populatiei sub orce aspecte inumane.

 2. carcotas said:

  Niste amarati se aleg cu dosare penale deoarece au fost manati sa voteze de mai multe ori,dar voturile sunt legal valabile .Deci cei interesati sa fraudeze nu se vor opri.Vor gasi mereu fraieri care sa-si riste libertatea pentru 50 – 100 de lei sau pe promisiuni legate de ajutor social.O schimbare se observa ,totusi,”turistii” au fost mutati de la oras la tara mizandu-se pe mai slaba prestatie a politistului de tara sau pe cardasia cu primarii a acelorasi politisti.

 3. rzv84 said:

  dragi mei … e regula generala … prostia se plateste .. si nu ma convinge nimeni ca cei care au votat de mai multe ori, indiferent cine le-a sugerat sa o faca, nu aveau o banuiala cat de mica cum ca ceva ar fi in neregula .

 4. TOV said:

  CAM 70 LA 100 ROMANII NU AU VOTAT DIN LEHAMITE POLITICA , ATUNCI STIMABILII ALESI PE CINE REPREZINTA LA BRUXEL………….. ……..SST – SALARII BABANE .

 5. OT said:

  IN CE TARI CIVILIZATE DIN U.E. MAI VEDETI ASEMENEA ,, MIRLANII ,, ELECTORALE CA LA NOI . CIND VA CIVILIZATI , NU DE ALTA DAR U.E. VA PRIVESTE SI VA ,, ADMIRA ,, ISTETILOR DE 2 LEI CARE NE FACETI DE RIS IN TOATE TARILE DIN U.E. – NU UITATI CA NU MAI SINTETI SINGURI SA VA FACETI DE CAP . SCUZE DAR SA VA FIE RUSINE DACA INCA O MAI AVETI . SI INCA MAI VRETI SI TURISTI STRAINI IN TARA CU ASEMENEA IMAGINI SI ALTELE ASEMANATOARE – UNII SINTETI DEMNI DE A TRAI IN TRIBURI IN JUNGLA .

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 9 iunie 2009

Actualitate

» Mâine în GdS: Rugină şi ruină
» Harta cu pichamere
» Tabla buclucaşă de la PDL Gorj
» Prefectura Dolj, luată la puricat în afacerea Staţiunii Şimnic
» Falsuri şi evaziune la DGFP Olt
» Patron de amanet, înşelat de angajate
» Directorul Companiei de Apă a demisionat
» Criză de sânge la Centrul de Transfuzii Târgu Jiu
» Cercetaţi pentru vot dublu
» Site de informare juridică
» 25.288 de cazuri de gripă porcină
» Pleşoi, în zona metropolitană
» Cinci la sută dintre telefoanele mobile din România sunt ascultate
» Biosinteze, un colos în paragină

Local

» Turişti electorali cu dosare penale
» Dreapta domină Parlamentul European
» PSD a câştigat alegerile
» Oltenia – roşie, Craiova – spre portocaliu
» „Abia aştept să fiu dat afară!“
» Încep emoţiile concursului de titularizare
» Copilul orfan din Rusăneşti a rămas la bunicii paterni
» De la fata tatei, în Parlamentul European
» Când mintea ne scapă de sub control
» O iubire ca-n vis

Sport

» Tricolorii nu l-au impresionat pe Gică Popescu
» Pandurii, în finală
» FC Caracal, la Deva
» Meci decisiv pentru locul zece
» Împreună putem învinge!
» Silviu Bălace: Va fi o întâlnire de foc!
» Scurte ştiri
» Hănescu a fost eliminat la Halle
» Jenson Button, de neoprit
» Oltenii, pe podium la grand prix

Bani & Afaceri

» CE ajută companiile din România afectate de criză
» Producătorii de alimente tradiţionale vor protecţie UE
» Alro a dat-o în bară
» Extrema dreapă ungară, în Parlamentul European
» Doljenii, datori vânduţi băncilor

Magazin

» Pizza – armă împotriva bătrâneţii
» Scurte ştiri
» Căpşunele, elixirul tinereţii
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Opinii

» Căldură mare
» De ce nu Balaci?

Top