Oltenia – roşie, Craiova – spre portocaliu

Autori


Alianţa electorală PSD+PC a câştigat alegerile în Dolj, cu un procent de 39,20% dinvoturi, faţă de 36,56% reuşit de PD-L, însă a pierdut în Craiova, unde democrat-liberalii şi-au însuşit 30,82% din voturile valide, în comparaţie cu cele 28,8 procente ale PSD+PC. În ceea ce priveşte Craiova, PNL a fost depăşit de PRM, „scorul“ voturilor între aceste formaţiuni politice fiind de 4.992 (14,01%) – 5.142 (14,43%).

Elena Băsescu, în postura de candidat independent, a reuşit să obţină în Craiova 2.317 voturi.

Prezenţa la urne în Dolj, la alegerile europarlamentare de duminică, a fost de 28,66%, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Judeţean, respectiv 169.757 de alegători, dintre care 21.225 pe liste suplimentare. Din totalul voturilor exprimate, un număr de 5.434, echivalentul a 3,20%, au fost anulate. Pe listele electorale şi pe cele speciale, în Dolj au fost înscrişi 592.215 alegători.

Oltul, îmbujorat

Alianţa PSD+PC a obţinut, la nivelul judeţului Olt, potrivit preşedintelui BEJ Olt, Gheorghe Biolan, 47,04% dintre voturile valabil exprimate, clasându-se pe primul loc, informează corespondentul NewsIn. În judeţul Olt, la scrutinul pentru desemnarea europarlamentarilor, şi-au exprimat opţiunea politică 160.772 de alegători, prezenţa la vot fiind de 41,11%. Din totalul voturilor exprimate, 4.270 (2,65%) au fost declarate nule. Din cele 156.471 de voturi valabil exprimate, 73.612 (47,04%) au fost obţinute de Alianţa PSD+PC. PD-L a obţinut 49.487 de voturi, ceea ce reprezintă 31,62% dintre voturile valabil exprimate, iar PNL şi-a trecut în dreptul său 17.840 de voturi, ceea ce reprezintă 11,4% din totalul celor declarate valabile. Potrivit rezultatelor finale comunicate de BEJ Olt, UDMR a obţinut în judeţul Olt 246 voturi (0,15%), PNŢCD – 1.282 de voturi (0,81%), FC – 196 de voturi (0,11%), PRM – 9.780 de voturi (6,25%), Elena Băsescu – 3.426 de voturi (2,18%), iar Pavel Abraham – 612 voturi, ceea ce reprezintă 0,39 din voturile valabil exprimate.

PSD+PC a câştigat şi în Gorj şi Mehedinţi


Rezultatele alegerilor europarlamentare de duminică, anunţate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Gorj, plasează pe primul loc Alianţa PSD +PC, cu 34,26%, urmată de PDL – 30,55%, PNL – 14,49%, PRM – 13,76%, Elena Băsescu – 4,17%, şi PNCŢD – 1,12%. Prezenţa la vot în judeţul Gorj a fost de 31%.

În Mehedinţi, PSD a câştigat scrutinul europarlamentar cu 37,08%. Alegerile europarlamentare în judeţul Mehedinţi au fost câştigate de Alianţa PSD+PC, cu 37,08%, pe locurile următoare fiind PDL – 35,62%, PNL – 15,08%, PRM – 7,7%, şi Elena Băsescu – 2,5%, transmite corespondentul NewsIn. Potrivit rezultatelor finale comunicate de BEJ, PSD+PC s-a clasat pe primul loc, obţinând cu 1.256 de voturi mai mult decât al doilea clasat, PD-L. Elena Băsescu a fost votată de 2.226 de alegători, dintre cei 88.994 prezenţi la vot, obţinând 2,5 la sută. PNŢCD a obţinut 1%. Judeţul Mehedinţi s-a aflat pe locul patru în topul prezenţei la vot pe ţară, cu 40,7%.

Victorie clară a PSD+PC în Vâlcea

Alianţa electorală PSD+PC a câştigat alegerile pentru Parlamentul European în judeţul Vâlcea, cu 39,56% dintre voturile valabil exprimate, cu aproximativ 14 procente mai mult decât PD-L, potrivit rezultatelor finale făcute publice ieri de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Vâlcea. Democrat-liberalii au obţinut 25,27% dintre voturi, în timp ce PNL a reuşit un procent de 19,52% dintre sufragii, iar PRM – 9,30%. Elena Băsescu a obţinut în Vâlcea 3,12% din numărul voturilor valabil exprimate, PNŢCD – 1,48%, Forţa Civică – 0,65%, iar Pavel Abraham – 0,67%.

 Comenteaza acum

29 Comentarii

 1. psd said:

  dragos nu mai vezi bine, chiar v-a orbit portocaliu asta

 2. slujbas said:

  “…dintre care 21.225 pe liste suplimentare. …” adica 12.5% din voturi! Pai de unde i-ati scos nenicule pe …suplimetarii astia?! Sau erau cei care fac naveta electorala!?:))
  A propo, doamna eba numai 1.41% din voturi?? Adica mult sub prag?? Wowo, neica solomoane, fa-ti valiza! Marinelul chiar (de beat, fireste) nu cred ca te mai suporta aci! pai s-o lasi tu pe dna eba cu numai 2000 si ceva de voturi?? Rusine!:))

 3. Marius said:

  eu sunt curios de unde avem acel 0.19% la udmr aici in dolj….

 4. ac said:

  BAI fratilor, batranii stiu doar de PSD , le este imprimat in creier treaba asta, pana nu mor aia o sa mai fie cativa ani PSD.

 5. Con Spiratorul said:

  Pentru Marius de la nr. 4. UDMR are 0,19 procente in Dolj dar si in alte judete in care nu traiesc maghiari pentru ca obtin voturi de la romani. Este simplu, maghiarii isi desemneaza reprezentanti in toate comisiile electorale din tara. Oamenii desemnati sa reprezinte UDMR nu sunt membri UDMR, sunt romani care pentru acest serviciu, primesc bani din partea statului. Reprezentantii UDMR le spun acestora ca datorita lor primesc banii respectivi, pentru ca ei i-au numit in comisia electorala si prin urmare, ca un gest de recunostinta, sa acorde votul lor pentru UDMR. In concluzie, la fiecare comisie electorala di judetul Dolj UDMR obtine un vot, deci la final va avea un numar de voturi cel putin egal cu numarul comisiilor electorale.
  Ceea ce scriu acum nu este o presupunere a mea, ci o concluzie la care am ajuns dupa ce m-am interesat la un numar suficient de mare de comisii electorale, ca sa nu gresesc.

 6. MISU said:

  PENTRU MARIUS ŞI CONSPIRATORUL: TOŢI REPREZENTANŢII UDMR DIN SECŢIILE DE VOTARE DIN CRAIOVA AU AVUT ASIGURATE PACHETELE CU MÂNCARE DE CĂTRE PD-L, AŞA CĂ NU MAI FACEŢI SUPOZIŢII GREŞITE.

 7. Gogu said:

  Duminica dupa-amiaza parcarea din fata Primariei Craiova,din fata statuii lui Cuza,era plina de microbuze,de la un capat la altul,de la Casa Alba pana la Prefectura.Poate cineva sa_mi spuna ce cautau acolo?Cumva pentru turistii electorali?

 8. dan said:

  Pt rezultatul slab al PNL-ului ar fi cazul sa raspunda acum trio-ul cel vestit care a facut de ras partidul cu furtisagurile si spagile primite!Din cauza lor au plecat si unii primari scarbiti de felul in care au fost tratati!Raspundeti acum domnilor Mogos,Enea si doamna Calangiu!Apropos dati-va demisia din PNL ca oricum aveti adeziunile la PSD si stie toata lumea!

 9. sun said:

  PT2 Nenicule EBA are la Craiova 6,5%.Judetul a tras o in jos.Oricum nici Solomon, nici vreun alt lider local nu a miscat un degetel pt EA.
  Asteptau linistiti sa si rupa unii gatu, cu EBA cu tot, ca sa mai scrie noi pagini de istorie neocomunista mascata.

 10. Dan RO-tariu said:

  Ce neo-comunism?! Si vine fata lui taticu sa ne scape de relele de dupa 1989? Isi arunca taticul in inchisoare pt flota? Lasati visele si automatismele verbale desuete. Fiti inteligenti! O situatie similara a fost in italia. Stiti ce a schimbat Ciociolina in Parlamentul Italian? Frecventa cu care si-a dat jos chilotii!

 11. Marian Pavlici said:

  PNL Dolj a ajuns rusinea fiecarei runde de alegeri. Mult sub pragul electoral dar cu beneficii pentru grupul Mogos, Enea, Calnagiu sub obladuirea acelui ins stupid Misu Voicu. Chiar nu li se arata usa acestor colportori si colaboratori ai PNL cu PSD?
  Antonescu este sapat de acesti neispraviti si se poate astepta la mult mai rau in toamana, la alegerile prezidentiale!!!

 12. ari said:

  CINE au fost PROSTII care au votat-o pe HANDICAPATA DE eba. Chiar ca ne meritam soarta. Asta sa ne reprezinte in EUROPA?

 13. gabriel said:

  Oltenii au rahat la creier.Cum au putut sa voteze psd-ul si pdl-ul care duc tara la rapa.#Ei au marit pensiile?Din contra le-au micsoral. somajul e in floare.

 14. pt.#13. said:

  bai,numar cu ghinion.vorbeste in numele tau,prostovane.nu ne face pe toti asa cum esti tu.mars de aici!

 15. ROSU said:

  IN OLTENIA SINT MULTE COMUNE UNDE RROMII SINT MAJORITARI SI IMPREUNA CU CEI DIN LOCALITATI MAI MARI TOTI VOTEAZA CU P.S. D. UNDE STIU CA SINT TOTI AI LOR . DECI EXPLICABILA……… ….,, ROSEALA ,,

 16. bucibista said:

  Ptr 10:
  Mai bine chiloteii Ciociolinei decat izmenele cacacioase ale lui ILICI ILIESCOVICI!!!!
  Nu mai tine vrajeala, sobo cu ceafa rosie!!!

 17. archangel of justice said:

  Pt nr 14: tu in numele cui vorbisi? intelighentie gaunoasa. s-a umplut tara de retardati; stau cu fundul pe izmene, stau cu ochii la sticla, baga hl de bere la burtihan, se tin de caterinca si asteapta sa se faca totul de la sine… de 20 de ani s-a mers la mica ciupeala in romanica si pe cumetrii… conform zicalei: se poate si asa. si in tot acest timp, cei “alesi” si-au facut numarul si au facut din Romania o lada de gunoi a Europei si o dama de consumatie pt toti avortonii planetari. Viata, trece, nici nu va dati seama cat de repede si cand veti sa schimbati ceva sau sa va schimbati ceva, nu veti mai putea, amorfi si materializati cum sunteti… Priviti ce s-a realizat in 20 de ani de libertate, de asa zisa democratie: un stat mafiot, cu oameni neputinciosi sau fricosi, inecandu-si amarul in bautura, droguri, tigari sau eliberandu-se de nervi (rautate), prin injuraturi sau bataie…

 18. andutza said:

  Oricum ar fi U.E. am luat si U.E vom lua mult timp de acum inainte si noi si Europa.Vedeti cat de scazuta a fost prezenta la vot…

 19. maria i. said:

  PSD NU SCAPAM DE TINE. RUSINE OLTENIA. Pacat de tineret ca nu merge la vot pentru a schimba aceasta culoare rusinoasa si dureroasa pentru noi toti.

 20. Felcer said:

  Sper sa va intre bine in capete la toti politicienii un singur lucru: absenteismul nu a fost cauzat de comoditate, de canicula, indiferenta etc. Alegatorilor le este sila de toata clasa politica si de orice are legatura cu aceasta. Ei considera ca gestul de a merge la vot este injositor, umilitor si chiar exprima o complicitate a actelor de coruptie comise de catre demnitari. Desigur, absenteismul e criticabil, dar nu alegatorii ar trebui criticati, ci politicienii pentru ca sunt incapabili sa puna lucrurile in ordine. Dovada o aveti la fiecare pas. Va rog sa va plimbati putin pe strada si veti vedea ca am dreptate. Romania este la pamant. Oamenilor le este pur si simplu SILA. Imi pare rau, dar cam asa stau lucrurile. Sper sa nu mi-o luati in nume de rau, dragi politicieni, dar voi aveti painea si cutitul in maini. depinde doar de voi. De majoritatea, nu inseamna ca printre voi nu sunt oameni de valoare.

 21. EUGEN said:

  CHIAR NU REALIZAM FAPTUL CA P.S.D.-UL NE-A ADUS IN STAREA IN CARE SUNTEM?
  NOI,CARE NE CREDEM CEI MAI ISTETI,VOTAM CU ACEST PARTID ”EMANAT”… MARE EROARE…
  OLTENIA,TREZESTE-TE!

 22. pt #17 said:

  Daca esti de acord cu #13,iti meriti soarta,frustratule.E u am vorbit in numele meu.Nu sint de acord cu timpeniile debitate de unul care nu stie ce este cu el pe aici.Cred ca nik-ul ales de tine nu te reprezinta.Parazitul e!

 23. archangel of justice said:

  Eu zic sa te calmezi no 14. Nu ai destula putere sa influentezi lucrurile si implicit pe mine. Majoritatea romanilor nu mai aleg cu sufletul, aleg cu mintea, manati de interes. Spiritualitatea a murit in Romania. Aici e loc doar pt circ. Fiecare zi incepe cu circ si se termina cu circ. Oamenii si-au invatat rolurile si s-au obisnuit cu ele. Si stii ceva, eu sunt impacat cu mine insumi; dar ma sufoca murdaria spirtuala si fariseismul din tara asta. Fatriseism care uneori vine si din partea celor care au facut juramant sa-l slujeasca pe Dumnezeu si iisus Hristos, dar n-o fac. Cat despre politicienii de azi, ei merg orbi spre sfarsit… Si impreuna cu ei, cei care cred in cuvintele lor si nu ale Celui in numele Caruia s-au botezat. Sunt martori vii, care prin viata lor ii judeca pe cei care au dus si duc in Romania o activitate de dezbinare, de indepartare a oamenilor de Biserica si apropiere a lor de institutiile lumesti (satanizate), uitandu-se (cred voit) ca nimic din ceea ce este nu ne apartine; noi doar administram. Iar azi administrarea bunurilor si a resurselor (umane si materiale) se face cu scopul de a se crea o societate globalizata, secularizata, in care multi au ajuns sa se creada (dumne)zei. Fara ei nu se pot face legi, fara ei nu functioneaza nimic, fara ei societatea nu evolueaza…

 24. Dan RO-tariu said:

  E o conceptie gresita administrarea doar. Administrarea elimina creatia, iar Biblia spune ca Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul şi asemanarea sa, deci cretia a fost data omului iar a crea deja nu mai e administrare … e creatie, e altceva, iar aproprierea omului de institutii (institutii care la randul lor respecta pe Dumnezeu) nu e defel satanizare, pentru ca omul nu poate sa stea intr-o permanenta rugaciune ci trebuie sa se ocupe de viata de zi cu zi, de generatia viitoare, iar aproprierea de dumnezeu se face inclusiv prin creatie, iar acesti dumnezei de care vorbesti asa au fost inclusiv in vremea celor considerati sfinti de biserica. A alege cu sufletul niste bigoti proiceputi doar in a memora si reproduce rugaciuni nu poate aduce propasirea economica a poporului, iar fara paine poporul se indeparteaza de Dumnezeu, chiar daca umple bisericile.

 25. Workclass said:

  S-au imbracara burghezii-n rosu si ne furara steagul/Pentru steagul rosu s-a murit, pentru acel steag crunt s-a suferit! /Jos labele de pe steagul rosu burghezi hapsani si nesatui/ Ati jupui si exploatat norodul iar acum ne furarati si steagul/ Voi care ati tras in muncitori, voi care ati daramat uzine, ne luarati steagul si-l terfeliti prin noroi iar noi vrem paine.

 26. RADU DUDA said:

  sa ne s….. toate partidele.doar pe RADU DUDA o sa-l votez.

 27. Workclass said:

  Pentru Dudă Vodă: Daca ti-e iti place sa face ceva dosurilor regale e treaba ta… sunt tolerant!

 28. TZ'O IEI! said:

  Daca va da gigi sau base un rahat pe batz, toti votati, ma!
  Cu drag.
  Romanu’ pupa orice fund pt o ciunga, bah!
  Pe cine sa voteze tinerii,,ca a zis cineva aici ca e pacat ca tinerii nu voteaza?!
  Pai, tinerii sunt copiii celor “batrani”!
  Respec tati LEGEA si MORALA CRESTINA si invatati-va copiii sa fie corecti.
  Dupa aia sa aveti pretentii!
  Pana atunci..behehe, muuu, groh-groh si..
  un praz verde!
  Pupat piatza independentii!
  Adio , Europa!
  Ciao! Ciciolina!

 29. timp pierdut pt. tineri ... said:

  De ce ar fi trebuit să vină la vot şi tinerii, când nici noi cei bătrâni, nu am avut CE şi CU CINE să votăm ?!

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 9 iunie 2009

Actualitate

» Mâine în GdS: Rugină şi ruină
» Harta cu pichamere
» Tabla buclucaşă de la PDL Gorj
» Prefectura Dolj, luată la puricat în afacerea Staţiunii Şimnic
» Falsuri şi evaziune la DGFP Olt
» Patron de amanet, înşelat de angajate
» Directorul Companiei de Apă a demisionat
» Criză de sânge la Centrul de Transfuzii Târgu Jiu
» Cercetaţi pentru vot dublu
» Site de informare juridică
» 25.288 de cazuri de gripă porcină
» Pleşoi, în zona metropolitană
» Cinci la sută dintre telefoanele mobile din România sunt ascultate
» Biosinteze, un colos în paragină

Local

» Turişti electorali cu dosare penale
» Dreapta domină Parlamentul European
» PSD a câştigat alegerile
» Oltenia – roşie, Craiova – spre portocaliu
» „Abia aştept să fiu dat afară!“
» Încep emoţiile concursului de titularizare
» Copilul orfan din Rusăneşti a rămas la bunicii paterni
» De la fata tatei, în Parlamentul European
» Când mintea ne scapă de sub control
» O iubire ca-n vis

Sport

» Tricolorii nu l-au impresionat pe Gică Popescu
» Pandurii, în finală
» FC Caracal, la Deva
» Meci decisiv pentru locul zece
» Împreună putem învinge!
» Silviu Bălace: Va fi o întâlnire de foc!
» Scurte ştiri
» Hănescu a fost eliminat la Halle
» Jenson Button, de neoprit
» Oltenii, pe podium la grand prix

Bani & Afaceri

» CE ajută companiile din România afectate de criză
» Producătorii de alimente tradiţionale vor protecţie UE
» Alro a dat-o în bară
» Extrema dreapă ungară, în Parlamentul European
» Doljenii, datori vânduţi băncilor

Magazin

» Pizza – armă împotriva bătrâneţii
» Scurte ştiri
» Căpşunele, elixirul tinereţii
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Opinii

» Căldură mare
» De ce nu Balaci?

Top