Încep emoţiile concursului de titularizare

Autori


2.100 de norme şi fracţiuni de norme sunt scoase la titularizare, supli-nire sau detaşare în învăţământul preuniversitar doljean. Astăzi se dă startul înscrierilor pentru susţinerea concursului.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a afişat catedrele vacante pentru concursul de titularizare, suplinire sau detaşare în învăţământul preuniversitar. La nivelul judeţului Dolj, în acest an sunt disponibile 2.100 de norme şi fracţiuni de norme. Dintre acestea, 265 sunt posturi titularizabile (60 în Craiova), majoritatea fiind pentru discipline vocaţionale în cadrul Liceului de Artă „Marin Sorescu“ şi la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din municipiu.

„Majoritatea catedrelor titularizabile sunt în judeţ şi se adresează în mod special educatorilor şi învăţătorilor. Pentru profesori avem foarte puţine locuri titularizabile şi tot în mediul rural. De exemplu, avem patru catedre de titular la limba română, două la matematică, două la fizică, cinci la engleză, patru la geografie, trei la chimie, trei la biologie. Avem 60 de norme şi în Craiova, dar 80% dintre acestea sunt la liceele vocaţionale, iar restul pentru educatori şi învăţători. În aceste condiţii, cei care nu vor prinde un post de titular vor avea de ales dintre cele de suplinitor“, a precizat Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Dolj.

Examen într-o singură zi pentru toate disciplinele


Începând din acest an, conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului, probele scrise se susţin la toate disciplinele într-o singură zi. Spre deosebire de alţi ani, candidatul va susţine un singur examen şi nota obţinută este valabilă pentru toate normele şi fracţiunile de normă din judeţ pentru specializarea aleasă. În Dolj, vor exista doar trei centre de concurs: unul la Grupul Şcolar Electroputere şi Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja“, al doilea la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ şi Liceul Teoretic „Henri Coandă“, iar cel de-al treilea la Grupul Şcolar Energetic. Repartizarea profesorilor în unităţile şcolare judeţene se va face în şedinţe publice.

Calendarul concursului

Cererile de înscriere la concurs, inclusiv pentru absolvenţii studiilor universitare, promoţia 2009, se înregistrează la centrele de examen în perioada 8-19 iunie. Validarea dosarelor se va face în două etape: în perioada 29 iunie – 3 iulie pentru concurenţii aflaţi deja în sistemul de învăţământ, care nu sunt titulari, şi pe 3 iulie – pentru absolvenţii din acest an ai studiilor universitare. Pe 9 iulie se vor publica datele candidaţilor pe internet, iar în intervalul 10-13 iulie, dascălii care optează pentru liceele cu profil vocaţional susţin probele practice. Examenele scrise se desfăşoară pe 15 iulie, iar între 22 şi 29 iulie are loc repartizarea candidaţilor, în şedinţe publice.Comenteaza acum

5 Comentarii

 1. Ela said:

  Cred ca titlul articolului este ales gresit. “Incep pilele concursului de titularizare” era mai potrivit. Asa-zisul “concurs” este o rusine. Cu cat ai mai multe pile, cu atat e nota mai mare.

 2. ro,ro said:

  Aici e aici ! Acum se percepe spaga pentru partid(secatuit de alegeri) si spaga pentru recuperarea sumelor investite pentru ocuparea functiilor din ISJ. S-o vezi pe lelioara ce mai recupereaza ! Un post de titular ajunge pana la 10.000 E. Apoi vin directorii la mazilit. Aici e iarasi de traiat : un post de director adj = 100 milioane. Deci va dati seama ca preturile sunt fixate si incepe miscarea. Cirtu vrea Scoala 2 – pac plateste fata, ca doar asa a trait toata viata. Ce fac vechii inspectori, ca doar Vais, Gheorghe, Mic nu pot trai in alte functii decat in cele de conducere. Asta-i invatamantul ! In plus mai vin si liderii de sindicat cu o groaza de pile pentru ca asta este indeletnicirea lor de secretari de partd.

 3. judex52 said:

  CASIER SEF !!! COTESCU !! LILIUTA, E “PLUTASA” !!! EL STRANGE “DREPTUL” !!! O.K !! DAI PE “DREPTU” DAI SI PE STANGU’ “, DAR EI SCOLARII, CE FAC ?? UNDE SUNT ??? COMPETENTE CEVA ??? VINE BACUL !!! CAT MAI E’ POTU ” ??? DAR LA “LICENTE’ ” MASTERATE” ??? SARMANI PARINTI !!! CU SPAGILE, CU DECONCERTATII ASTIA DIN INVATAMANT, MAI BINE CU BANETUL ASTA ITI TRIMITI COPILUL LA SCOLI “DE AFARA” DECAT SA AIBE “EDUCATORI” DIN ASTIA !!! ISJ-UL A DEVENIT “BOSTANARIE” IN TOATA REGULA !!! INNAINTE INVATATORUL SI POPA ERAU CEI MAI STIMATI, ACUM ??? ….CEI MAI….SCUIPATI !!!!!

 4. pt. nr.3 said:

  Vorbesti din experienta? Adica asa s-a intamplat in ultimii patru ani cand la carma ISJ era Busoaica. Asa s-au ocupat toate functiile, de la femeie de serviciu, portar, educatoare, invatator, profesor, director, inspector (mai e ceva?) – toate numai pe pile, sub obladuirea PDL-istei Diana Busoi, fata lu’ tata. Poate vor face si astia la fel, nu stiu si nu am de gand sa le iau apararea. Dar astia, cel putin deocamdata, n-au facut-o! Pe cand Diliana ta a facut-o cu varf si indesat! Pe ea de ce n-ai injurat-o? Fiindca ai avut un post caldut care acum ti-a zburat de sub nas? Lasa ,ca si voi le-ati luat posturile altora. Istoria se repeta.

 5. springflower said:

  De 14 ani nu am o vara libera.Am absolvit trei facultati ,am pus suflet la catedra.Nu mai conteaza ceea ce ai acumulat,nu mai conteaza pasiunea.Mai nou,toti se duc in invatamant.Nu merge asa.E nevoie de oameni care au ceva sa spuna,e nevoie de daruire.Restul e o aberatie.

Alte stiri

12 aprilie 2019

Gorj: Inspectorul şcolar general ameninţă cu demisia

Inspectorul şcolar general Marcela Mrejeru, recent numită în funcţie, ameninţă cu demisia. Nemulţumirea inspectorului şcolar general este că fostul şef al ISj Gorj, Ion Işfan, a fost desemnat adjunct. Mrejeru a preciza că nu va lucra cu Ion ...

Sumarul ediției de marţi, 9 iunie 2009

Actualitate

» Mâine în GdS: Rugină şi ruină
» Harta cu pichamere
» Tabla buclucaşă de la PDL Gorj
» Prefectura Dolj, luată la puricat în afacerea Staţiunii Şimnic
» Falsuri şi evaziune la DGFP Olt
» Patron de amanet, înşelat de angajate
» Directorul Companiei de Apă a demisionat
» Criză de sânge la Centrul de Transfuzii Târgu Jiu
» Cercetaţi pentru vot dublu
» Site de informare juridică
» 25.288 de cazuri de gripă porcină
» Pleşoi, în zona metropolitană
» Cinci la sută dintre telefoanele mobile din România sunt ascultate
» Biosinteze, un colos în paragină

Local

» Turişti electorali cu dosare penale
» Dreapta domină Parlamentul European
» PSD a câştigat alegerile
» Oltenia – roşie, Craiova – spre portocaliu
» „Abia aştept să fiu dat afară!“
» Încep emoţiile concursului de titularizare
» Copilul orfan din Rusăneşti a rămas la bunicii paterni
» De la fata tatei, în Parlamentul European
» Când mintea ne scapă de sub control
» O iubire ca-n vis

Sport

» Tricolorii nu l-au impresionat pe Gică Popescu
» Pandurii, în finală
» FC Caracal, la Deva
» Meci decisiv pentru locul zece
» Împreună putem învinge!
» Silviu Bălace: Va fi o întâlnire de foc!
» Scurte ştiri
» Hănescu a fost eliminat la Halle
» Jenson Button, de neoprit
» Oltenii, pe podium la grand prix

Bani & Afaceri

» CE ajută companiile din România afectate de criză
» Producătorii de alimente tradiţionale vor protecţie UE
» Alro a dat-o în bară
» Extrema dreapă ungară, în Parlamentul European
» Doljenii, datori vânduţi băncilor

Magazin

» Pizza – armă împotriva bătrâneţii
» Scurte ştiri
» Căpşunele, elixirul tinereţii
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Opinii

» Căldură mare
» De ce nu Balaci?

Top