7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncep emoţiile concursului de titularizare

Încep emoţiile concursului de titularizare

2.100 de norme şi fracţiuni de norme sunt scoase la titularizare, supli-nire sau detaşare în învăţământul preuniversitar doljean. Astăzi se dă startul înscrierilor pentru susţinerea concursului.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a afişat catedrele vacante pentru concursul de titularizare, suplinire sau detaşare în învăţământul preuniversitar. La nivelul judeţului Dolj, în acest an sunt disponibile 2.100 de norme şi fracţiuni de norme. Dintre acestea, 265 sunt posturi titularizabile (60 în Craiova), majoritatea fiind pentru discipline vocaţionale în cadrul Liceului de Artă „Marin Sorescu“ şi la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din municipiu.
„Majoritatea catedrelor titularizabile sunt în judeţ şi se adresează în mod special educatorilor şi învăţătorilor. Pentru profesori avem foarte puţine locuri titularizabile şi tot în mediul rural. De exemplu, avem patru catedre de titular la limba română, două la matematică, două la fizică, cinci la engleză, patru la geografie, trei la chimie, trei la biologie. Avem 60 de norme şi în Craiova, dar 80% dintre acestea sunt la liceele vocaţionale, iar restul pentru educatori şi învăţători. În aceste condiţii, cei care nu vor prinde un post de titular vor avea de ales dintre cele de suplinitor“, a precizat Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Dolj.

Examen într-o singură zi pentru toate disciplinele

Începând din acest an, conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului, probele scrise se susţin la toate disciplinele într-o singură zi. Spre deosebire de alţi ani, candidatul va susţine un singur examen şi nota obţinută este valabilă pentru toate normele şi fracţiunile de normă din judeţ pentru specializarea aleasă. În Dolj, vor exista doar trei centre de concurs: unul la Grupul Şcolar Electroputere şi Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja“, al doilea la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ şi Liceul Teoretic „Henri Coandă“, iar cel de-al treilea la Grupul Şcolar Energetic. Repartizarea profesorilor în unităţile şcolare judeţene se va face în şedinţe publice.

Calendarul concursului

Cererile de înscriere la concurs, inclusiv pentru absolvenţii studiilor universitare, promoţia 2009, se înregistrează la centrele de examen în perioada 8-19 iunie. Validarea dosarelor se va face în două etape: în perioada 29 iunie – 3 iulie pentru concurenţii aflaţi deja în sistemul de învăţământ, care nu sunt titulari, şi pe 3 iulie – pentru absolvenţii din acest an ai studiilor universitare. Pe 9 iulie se vor publica datele candidaţilor pe internet, iar în intervalul 10-13 iulie, dascălii care optează pentru liceele cu profil vocaţional susţin probele practice. Examenele scrise se desfăşoară pe 15 iulie, iar între 22 şi 29 iulie are loc repartizarea candidaţilor, în şedinţe publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII