17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi olteni, zdrobiţi de tir

Doi olteni, zdrobiţi de tir


Doi oameni şi-au pierdut viaţa, iar al treilea a fost rănit, în urma unui accident produs pe Drumul European 70, în faţa Combinatului Chimic Doljchim Craiova.
Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 5.00, autocamionul cu numărul de înmatriculare MH-02-XGS, încărcat cu lemne, a tras pe dreapta în faţa combinatului chimic. Şoferul şi cei trei însoţitori ai săi au coborât să schimbe o roată la care făcuseră pană de cauciuc. Din spate, dinspre Severin, a venit un tir polonez, cu numărul de înmatriculare WL-4503-A, plin cu carne, care a intrat cu partea dreaptă în camionul oprit. Impactul a fost devastator.

Şoferul tirului păstrează tăcerea

Ion Chiţimia, din Bala – Mehedinţi, şoferul camionului cu lemne, a văzut tirul apro-
piindu-se şi a intuit traiectoria, aşa că a apucat să se depărteze câţiva paşi, strigând la însoţitorii lui să fugă şi ei. Aceştia însă n-au mai avut timp să se ferească. Au fost zdrobiţi de autocamionul lor, pe care tirul polonez l-a târât mai mulţi metri, apoi l-a răsturnat în şanţ.
La faţa locului s-au deplasat două ambulanţe, o maşină de pompieri şi echipa de descarcerare. Din nefericire, două dintre cele trei victime au decedat. Este vorba despre Florin Nelu Chiţimia, de 32 de ani, din Cătunele – Gorj, şi Viorel Mutafa, de 33 de ani, din Bala – Mehedinţi. Doar o persoană a mai ajuns în viaţă la spital – Nicolae Cristian Ciucheş, din Cătunele – Gorj.
Cât despre Eugenius B., de 43 de ani, polonezul care se afla la volanul tirului, acesta a scăpat nevătămat, deşi cabina maşinii sale s-a făcut praf. El nu a dorit să le explice poliţiştilor cum de a acroşat autocamionul oprit pe dreapta, abţinându-se să răspundă dacă a adormit sau nu la volan.
Poliţia Rutieră craioveană a declanşat o anchetă în acest caz. Oamenii legii nu pot deocamdată să se pronunţe dacă vina pentru producerea accidentului îi aparţine în exclusivitate şoferului polonez. Poliţiştii au stabilit însă că autocamionul înmatriculat în Mehedinţi staţiona cu lămpile de poziţie aprinse, dar fără ca şoferul să fi postat pe carosabil, la câţiva metri în spate, triunghiul reflectorizant impus de lege în cazul opririlor pe carosabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII