6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Recital la Filarmonica „Oltenia“
Filarmonica „Oltenia“ marchează miercuri, 10  iunie, de la ora 19.00, închiderea stagiunii de muzică de cameră printr-un recital susţinut de Elvis Ciuculescu (violoncel) şi Mihai Ungureanu (pian). Din programul serii fac parte Sonata în Do major pentru violoncel şi pian, op. 119, de S. Prokofiev, şi Sonata în La major pentru violoncel şi pian (aranjament după Sonata în La major pentru vioară şi pian) de C. Franck.
Mirela MARINESCU

Cavalleria Rusticana, pe scena liricului craiovean
Teatrul Liric „Elena Teodorini“ prezintă duminică, 7 iunie, de la ora 19.00, opera „Cavalleria Rusticana“, de P. Mascagni. Conducerea muzicală aparţine lui Florian-George Zamfir, iar regia artistică poartă semnătura lui Tamas Ferkay (Austria). Din distribuţie fac parte Georgeta Grigore, Jose Antonio Conception (Spania), Ioan Cherata, Doina Sărsan, Mihaela Popa. Îşi dau concursul Corul şi Orchestra Teatrului Liric „Elena Teodorini“.
Mirela MARINESCU

Expoziţie de pipe la Muzeul Judeţean de Istorie Gorj
O inedită expoziţie de pipe s-a deschis la Muzeul Judeţean de Istorie „Alexandru Ştefulescu“ Gorj. Prezentarea a fost organizată de Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare şi poartă denumirea „Pipa – obiect de ritual, instrument al viciului, obiect cu valoare artistică“. În aceeaşi sală mai pot fi admirate o expoziţie de textile şi portul popular din zonele etnografice ale judeţului Maramureş.
Publicului gorjean îi vor fi prezentate peste 100 de pipe foarte vechi, provenite din diverse regiuni ale lumii. „Majoritatea pipelor sunt din secolul al XIX-lea. Cea mai recentă este din anul 1913“, a spus o reprezentată a Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare. La Târgu Jiu pot fi văzute, printre altele: o pipă a păcii din piatră roşie din Munţii Minnesota, precum şi pipe din cocean de porumb (America), din rădăcină de copac (Europa), din craniu de pisică (Europa), din scoică, din ceramică (India), din porţelan, sticlă şi fildeş (Germania).
Alin ION

Muzică de fanfară în Parcul „Romanescu“
Foişorul din Parcul „Nicolae Romanescu“ va găzdui duminică, de la ora 11.00, un spectacol susţinut de Muzica Militară a Garnizoanei Craiova. Incursiunea în lumea muzicii va continua de la ora 17.00, cu un spectacol susţinut de formaţia Paul Negoiţă Band. Evenimentele sunt organizate de Primăria Municipiului Craiova.
Mirela MARINESCU

60 de ani cu Teatrul „Colibri“
2 iunie a fost ziua în care Teatrul „Colibri“ a sărbătorit 60 de ani de la înfiinţare. Constituit ca secţie a Teatrului Naţional Craiova de către un colectiv de amatori inimoşi, avându-l în frunte pe proaspătul absolvent al Conservatorului „Cornetti“, Horia Davidescu, a devenit teatru independent în 1956. În 1998 şi-a schimbat titulatura şi orientarea, devenind Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri“. La ceas aniversar, alături de actorii Teatrului „Colibri“ a urcat pe scenă, într-o reprezentaţie de succes – „Pentru cine sună clopoţelul?“ – Teatrul de păpuşi din Montana (Bulgaria).
Mirela MARINESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS