29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a spânzurat din cauza unei datorii

S-a spânzurat din cauza unei datorii

Un bărbat de 32 de ani, din Craiova, şi-a pus capăt zilelor joi seară, cuprins de teama că nu va mai putea restitui o datorie.
Cristian Stănescu locuia cu familia într-o casă sărăcăcioasă din Craiova, pe strada Gârleşti. Muncise până acum câteva luni la Selgros, dar fusese dat afară în martie şi de atunci nu mai reuşise să-şi găsească de lucru. El, soţia şi cei doi copii ai lor – unul de doi şi altul de şapte ani – se descurcau greu cu banii. Unul dintre copii era şi bolnav de inimă, necesitând un tratament de specialitate.

Vizită cu efect mortal

Miercuri, Cristian Stănescu a primit vizita a doi funcţionari de la Provident, care i-au amintit că are de achitat către această instituţie de credit o datorie de 1.500 de lei. Pentru unii, suma n-ar fi mare, ar reprezenta un salariu sau chiar mai puţin. Pentru familia Stănescu era însă o avere.
După discuţia cu cei doi, craioveanul a intrat în panică. După cum au relatat ulterior poliţiei membrii familiei, cei doi angajaţi ai Provident l-ar fi speriat, spunându-i că, dacă nu restituie cât mai repede împrumutul, va fi obligat să achite 5.000 de euro.
Neştiind cum să iasă din această încurcătură, Cristian Stănescu a decis să-şi pună capăt zilelor, după cum au stabilit ulterior poliţiştii care i-au investigat moartea. Profitând de un moment în care soţia şi copiii erau plecaţi de acasă, s-a dus în magazia din ogradă şi s-a spânzurat. Câteva minute mai târziu a fost găsit fără suflare de soacra sa. Nu lăsase nici un bilet prin care să-şi explice gestul, însă familia şi-a dat seama că problemele materiale îl împinseseră la sinucidere.
„Nu sunt suspiciuni, este clar vorba de o sinucidere“, a declarat subcomisarul Ionel Spiridon, ofiţer de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII