17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimar ameninţat cu pistolul

Primar ameninţat cu pistolul

Un craiovean s-a ales cu dosar penal, după ce ieri a făcut scandal în incinta Primăriei Ţuglui şi l-a ameninţat pe edilul-şef al comunei cu un pistol cu bile de cauciuc.
Angajaţii Primăriei Ţuglui, printre care edilul-şef Paulică Neagoe şi viceprimarul Marin Totoroaţă, au avut parte ieri-dimineaţă de un scandal care s-a soldat cu înjurături şi ameninţări cu pistolul. Marin Totoroaţă a povestit că neînţelegerile dintre el şi craioveanul Cristian Ciocan au început acum o săptămână, când cel din urmă a ameninţat un localnic de la care a cumpărat o bucată de pământ. „Acum o săptămână, a trecut cu maşina pe aici şi m-a întrebat dacă îl cunosc pe un anume Costel, de la care a cumpărat un teren, pentru că vrea să se ducă peste el şi familia lui, să le tragă câte trei gloanţe. Spunea că acest Costel nu mai vrea să îi dea banii pe care i-a luat pe un teren“, a povestit viceprimarul.
Poliţiştii doljeni au stabilit că Ciocan a cumpărat în urmă cu mai mult timp 5.000 de metri pătraţi de pământ de la un bătrân de 73 de ani din comună, însă cei doi nu au făcut acte de vânzare-cumpărare, iar acum vânzătorul nu mai vrea să îi cedeze terenul şi nici să îi restituie banii primiţi. În urmă cu o săptămână, Ciocan s-a dus peste bătrân şi l-a ameninţat, încercând să îl convingă să semneze un contract de vânzare-cumpărare. În urma incidentului, craioveanul s-a ales cu dosar penal pentru ameninţări, viceprimarul fiind martor.

Scandal în primărie

După ce a aflat că viceprimarul Totoroaţă a fost martor în dosarul deschis pe numele său de poliţişti, Ciocan s-a dus să îi ceară acestuia socoteală. Ieri, în jurul orei 10.00, el a intrat în primărie şi a întrebat de viceprimar. „Bărbatul a intrat şi a întrebat de mine, după care s-a dus în birou la primar. M-am dus şi eu să văd ce vrea şi a început să înjure şi să ameninţe, spunând că din cauza noastră nu îşi poate lua pământul. Primarul l-a luat la rost şi l-a scos din birou, iar el a continuat să înjure şi să ameninţe“, a povestit Marin Totoroaţă. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, în urma verificărilor, s-a stabilit că Ciocan a ieşit din clădire, s-a dus la maşina parcată în faţă şi a luat un pistol, pe care l-a îndreptat spre Paulică Neagoe, care ieşise în faţa primăriei. Un bărbat, angajat ca electrician la Primăria Ţuglui, a sărit şi i-a dat peste pistol craioveanului, arma căzând în şanţ. După aceea, Ciocan a fost imobilizat de angajaţii primăriei şi a fost chemată poliţia. Potrivit oamenilor legii, craioveanul a fost condus la postul de poliţie din comună, pentru audieri, după care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă, pentru că acuza dureri. Medicii craioveni au stabilit că bărbatul nu prezenta nici un fel de leziuni sau zgârieturi, iar acesta nu a rămas internat.

Încă un dosar penal

IPJ Dolj a comunicat că Ciocan deţine pistolul marca Mauser cu bile de cauciuc în mod legal. Acesta este cercetat acum pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice şi ameninţare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII