10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPentru un oraş curat

Pentru un oraş curat


Ultima sută de metri. Se pune la punct un program, o agendă zilnică, se fac echipele, se trasează sarcinile. Peste cinci zile, campania „Craiova curată“, organizată de primăria municipiului şi Gazeta de Sud, va demara la primele ore ale dimineţii.

În mai puţin de o săptămână, Craiova va începe să arate mai curat. Din toate punctele de intrare/ieşire din oraş vor fi strânse deşeurile nu de către cei care le-au aruncat din neglijenţă sau indiferenţă, ci de oameni care s-au implicat în campania de responsabilizare faţă de mediul înconjurător. Ni s-au alăturat Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public Craiova, Regia de Salubritate, compania DELTA 93 ACM, ECO SUD, compania Ford, apoi Inspectoratul Şcolar Judeţean, Penitenciarul de Maximă Siguranţă şi Penitenciarul Pelendava Craiova. De asemenea, pe adresele [email protected] şi [email protected] s-au înscris voluntari care ne vor sprijini în acest demers. Lista rămâne deschisă.

Educaţia începe cu noi

Un cititor spunea miercuri pe site-ul GdS (http://www.gds.ro/Actualitate/2009-06-03/Vino+in+%E2%80%9ECraiova+curata%E2%80%9C!) că mizeria aceasta o aduc oamenii „cărora le e lene să arunce la ghenă gunoiul, care, dacă îşi demolează casa, nu plătesc la firma de salubritate să vină să încarce molozul ca să îl ducă acolo unde trebuie“. Şi argumenta: „Asta vă spun în cunoştinţă de cauză. Mi-am făcut casă şi, acum cinci ani, m-a costat 200 de lei fiecare remorcă încărcată cu resturi. Puteam să aranjez cu un particular, la jumătate de preţ, dar, când l-am întrebat unde duce tot acel moloz şi mi-a spus că pe malul Jiului, pe unde o fi, am zis nu, mulţumesc. Am copii şi vreau să trăiască într-un mediu curat. Aşa că mai bine ne înscriem în această campanie şi facem ceva pentru binele copiilor noştri. Şi cel mai important lucru pe care putem să îl facem este să îi educăm să nu mai arunce pe stradă hârtii, sticle şi alte gunoaie“.
Cele mai multe deşeuri – moloz, bucăţi din ciment, saci, pet-uri, cartoane, cutii – au fost identificate pe Centura ocolitoare de Nord şi la intrările în oraş. Primul contact al unui oaspete este cu imaginea murdară şi neglijentă, la care contribuie fiecare dintre noi. Citiţi în numărul de luni, 8 iunie, al Gazetei de Sud despre gestul şi motivaţia celor care s-au implicat până acum în campania de responsabilizare socială, campania de curăţare a oraşului în care trăim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII