24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMitralieră şi maşini de lux confiscate

Mitralieră şi maşini de lux confiscate

Descindere în forţă la domiciliul unor cetăţeni de etnie romă din Strehaia. Poliţiştii au confiscat două autoturisme de lux, dar şi o mitralieră deţinută legal.

Poliţiştii de frontieră împreună cu trupele de la jandarmi au descins în forţă miercuri la domiciliul unor cetăţeni de etnie romă din Strehaia, unde au găsit unul dintre cele trei autoturisme de lux, semnalate ca furate de aproape un an de la o firmă de leasing din Austria, dar şi un arsenal de arme, cartuşe de calibre diferite, printre care şi o puşcă cu aer comprimat, de calibrul 7,62 mm, pentru care nu au fost prezentate documente. Cu această ocazie, poliţiştii au descoperit şi o mitralieră pentru care romii aveau şi acte de provenienţă, şi permis de portarmă. Două autoturisme de lux au fost confiscate, unul dintre ele nefiind găsit încă. Valoarea celor trei maşini depăşeşte 200.000 de euro.
Acum săptămâni, în urma unor acţiuni de combatere a traficului internaţional de autoturisme furate, poliţiştii de frontieră de la Biroul de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi colegii lor de la Biroul de Investigaţii Criminale au obţinut informaţii despre existenţa în Drobeta Turnu Severin a unor autoturisme de lux furate din Austria.
Marius Ciobanu, inspector-şef adjunct în cadrul IJPF Mehedinţi, a declarat că marţi seară, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră l-au oprit în trafic, la intrarea în Drobeta Turnu Severin, pe conducătorul unui Mercedes ML 63 AMG, despre care aveau date că este semnalat ca fiind furat din Austria. La controlul documentelor autovehiculului, conducătorul acestuia, cu domiciliul în Strehaia, a prezentat poliţiştilor cartea de identitate a autoturismului, din care reieşea că proprietar este o societate comercială din Strehaia. Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au stabilit că autoturismul figurează ca fiind furat din 1.11.2008, de la o societate comercială din Austria.
„Având informaţii despre existenţa altor autoturisme de lux semnalate ca fiind furate din Austria, maşini aflate în posesia unor persoane din Strehaia, poliţiştii de frontieră împreună cu jandarmi au efectuat pe 3 iunie, descinderi în trei locaţii. La percheziţiile efectuate la domiciliile aparţinând unor cetăţeni de etnie romă, poliţiştii au descoperit alt autoturism de lux marca Audi A5, semnalat ca fiind furat din Austria, o armă cu aer comprimat şi zece cartuşe calibrul 7,62mm, deţinute ilegal“, a declarat purtătoarea de cuvânt al IJJ Mehedinţi, Claudia Mendea. Din declaraţiile romilor s-a confirmat şi existenţa altui autoturism furat BMW X6, care urmează să fie confiscat de poliţiştii de frontieră. Cei doi bărbaţi de etnie romă s-au ales cu dosar penal pentru complicitate la furt, dar şi pentru deţinere ilegală de arme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII