17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinore violate în Mehedinţi

Minore violate în Mehedinţi

O elevă de 14 ani din Brezniţa de Ocol a ascuns timp de patru luni faptul că în vacanţa de iarnă a fost violată de patru consăteni. Altă minoră din Şimian susţine că, în noaptea de 3 spre 4 iunie, a fost abuzată sexual de doi tineri.
Costina A., din comuna mehedinţeană Brezniţa de Ocol, susţine că totul s-a întâmplat în luna februarie, dar nu a spus nimic întrucât ar fi fost ameninţată cu moartea de către cei patru violatori. Adevărul a ieşit la iveală după ce dirigintele fetei a observat că eleva a început să ia note mici şi era foarte abătută.
„Am observat că nu mai învaţă şi mi-am dat seama că se întâmplă ceva. Am rugat o profesoară să stea de vorbă cu ea şi, după mai multe încercări, am aflat că în vacanţa de iarnă a fost violată în mai multe rânduri de patru bărbaţi. Unul dintre ei, care îi este vecin, ar fi chemat-o pe la el, iar acolo ar mai fi venit trei şi ar fi abuzat de ea. Am anunţat imediat poliţia“, a spus Ştefan Iliescu, dirigintele fetei.
Cadrele didactice susţin că de multe ori au văzut-o pe elevă abătută, însă au crezut că minora are probleme acasă, fata provenind dintr-o familie dezorganizată.
„Am observat că era tot timpul supărată, că nu mai vorbea cu nimeni, dar am crezut că are din nou probleme cu părinţii. Poliţia va deschide o anchetă pentru că acei indivizi trebuie să plătească“, a spus directorul Şcolii generale Brezniţa de Ocol, Alexandru Mamut.
Cadrele didactice au fost cele care au anunţat poliţia.
„Am fost sesizaţi de profesorii de la Şcoala din Brezniţa de Ocol că în luna februarie una dintre eleve, o minoră de 14 ani, ar fi fost violată de patru bărbaţi din comună. Am deschis o anchetă şi urmează să luăm toate declaraţiile, după care îi vom identifica pe cei vinovaţi“, a spus Pantelică Bobârsc, comisar-şef la IPJ Mehedinţi.

Viol şi la Şimian

Oamenii legii au fost sesizaţi, în noaptea de 3 spre 4 iunie, că pe raza comunei Şimian a avut loc un viol. Un elev de clasa a XII-a şi un prieten de-al său de 20 de ani, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au violat o tânără de 17 ani. După ce se presupune că au bătut-o, cei doi ar fi dus-o cu maşina la marginea unei păduri, unde ar fi batjocorit-o. La primele ore ale dimineţii, fata a declarat totul la poliţie. „Avem în cercetare un presupus viol în comuna Şimian, minora urmând să fie dusă la medicul legist. Dacă faptele se vor confirma, cei doi tineri din Şimian riscă să ajungă după gratii“, a afirmat comisarul Bobârsc. Din spusele unor martori, cei doi agresori se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice: „Şoferul Golfului şi pasagerul din dreapta cred că erau băuţi pentru că au fost la un pas să lovească o maşină parcată în faţa Primăriei Şimian“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII