6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrinşi cu patru kilograme de haşiş

Prinşi cu patru kilograme de haşiş

Un gorjean şi un timişorean au fost prinşi de ofiţerii antidrog marţi, în localitatea doljeană Filiaşi, în timp ce transportau patru kilograme de haşiş, pe care intenţionau să le vândă în Craiova.

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova împreună cu poliţiştii doljeni, ofiţeri SRI şi de la Protecţia Internă au organizat marţi, în Filiaşi, o acţiune de prindere în flagrant. Au fost depistaţi Sorin A., de 37 de ani, din Târgu Jiu, şi Viorel N., de 32 de ani, din Lugoj, judeţul Timiş, care transportau în autoturismul cu care se deplasau patru kilograme de rezină de canabis (haşiş). Drogurile provin din Spania şi au fost introduse de curând în ţară. Haşişul nu a fost interceptat la graniţă, oamenii legii aşteptând să ajungă la destinatari, încercându-se identificarea reţelei. După aproape o lună de supraveghere, cei doi bărbaţi au pornit spre Craiova pentru a vinde drogurile contra sumei de 6.800 de euro. Anchetatorii au stabilit că amândoi făceau parte dintr-o reţea transfrontalieră de trafic de droguri, care opera pe relaţia Spania-România. În baza probatoriului administrat de ofiţerii antidrog, procurorul din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj a emis împotriva celor doi o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentaţi Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă. În sarcina lor a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară şi trafic de droguri de risc şi asociere pentru comiterea de infracţiuni.             

Cea mai mare captură de la începutul anului

Cele patru kilograme de rezină de canabis reprezintă cea mai mare captură făcută de ofiţerii BCCO de la începutul anului şi până în prezent. O captură importantă de haşiş a fost făcută şi luna trecută, când, în parcarea unui hotel de pe strada Calea Bucureşti, au fost prinşi în flagrant Sorin Chiriac, de 20 de ani, din Bucureşti, şi Marius Mihai N., de 17 ani, din Craiova, care deţineau în vederea comercializării 360 de grame de rezină de canabis. Aceştia au mărturisit în faţa poliţiştilor că veniseră de la Bucureşti împreună cu trei tinere, Lăcrimioara C., de 21 de ani, Alice Ţ., de 23 de ani, din Bucureşti, şi Andreea M., de 24 de ani, din Galaţi, care se cazaseră la hotel cu Chiriac. În camera de hotel, au mai fost găsite alte 50 de grame de rezină de canabis. Ofiţerii antidrog au stabilit că stupefiantele urma să fie comercializate în discotecile şi cluburile din Craiova, prin intermediul lui Mihai N.
Tot în luna mai, poliţiştii i-au prins în flagrant, în Slatina, pe Andrei B., de 22 de ani, şi Octavian Florin C., de 20 de ani, ambii din Slatina, care intenţionau să vândă 60 de grame de haşiş. Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, ei fiind acuzaţi de comiterea infracţiunii de trafic ilicit de droguri.
Pe 20 mai, alţi doi tineri au fost prinşi de poliţiştii BCCO Craiova, după ce vânduseră 40 de grame de haşiş în oraş. Cei doi tineri, de 20, respectiv 22 de ani, ambii din Craiova, făceau parte dintr-un grup infracţional organizat de traficanţi de droguri, care cumpăra droguri şi le distribuia în cluburile şi discotecile din oraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS