24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalExplozibil ridicat de pompieri

Explozibil ridicat de pompieri

O echipă pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj a intervenit luni şi marţi pentru ridicarea a două proiectile, unul descoperit de un localnic din comuna Bucovăţ, iar altul – la ieşirea din Craiova, pe malul Jiului.
Secţia de Pompieri Craiova a ISU Dolj a intervenit ieri, în jurul orei 10.00, cu echipa specializată şi autospeciala pirotehnică pentru ridicarea unei bombe de aruncător, calibrul 82 de milimetri, în cartierul Rovine II, la ieşirea din municipiu, pe malul stâng al râului Jiu. Bomba de aruncător a fost găsită în urma unor lucrări de excavare a nisipului din albia râului. După ce a observat proiectilul, excavatoristul a anunţat imediat ISU Dolj prin 112. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de jandarmi, care a asigurat perimetrul până a fost ridicat proiectilul.
Echipa pirotehnică a ISU Dolj a intervenit şi luni, pentru ridicarea unui proiectil exploziv fără focos de calibrul 75 mm, în localitatea Bucovăţ, sat Cârligei. Proiectilul a fost găsit de un localnic, în urma unor lucrări la drumul sătesc din localitate. După descoperirea bombei, doljeanul a anunţat şeful de post, după care a sunat pompierii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU