14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCriminalul din Grojdibodu, în libertate

Criminalul din Grojdibodu, în libertate

Autorul crimei petrecute în noiembrie anul trecut la Grojdibodu a fost pus în libertate vineri, de Curtea de Apel Craiova.

Criminalul din Grojdibodu, Teodor Milcu, de 59 de ani, a fost pus în libertate de judecătorii Curţii de Apel Craiova, după ce Tribunalul Olt emisese pe numele lui mandat de arestare marţea trecută. Teodor Milcu a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pe 26 mai. În aceeaşi zi, a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt. Miercuri, 27 mai, autorul crimei de la Grojdibodu a fost prezentat de procurori Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind cercetat de organele de anchetă pentru săvârşirea infracţiunii de omor.  
Crima de care se face vinovat Milcu a fost săvârşită în noiembrie 2008. Vasile Pârvu, un cioban de 65 de ani, din localitate, a fost găsit fără suflare pe câmp, lângă oile sale. Cadavrul a fost descoperit de un localnic, care a anunţat imediat poliţia din comună.
Potrivit procurorului de caz, Eugen Iacobescu, victima  a fost omorâtă în bătaie de Milcu. „I-a dat cu o furcă în cap, după care l-a lovit în mod repetat cu pumnii şi picioarele.
Potrivit expertizei, urmele de agresiune de pe corpul victimei sunt rezultatul lovirii cu şi de corpuri contondente. Între leziunile produse şi moarte există raport de cauzalitate. Nu avem nici un dubiu, ADN-ul victimei a fost găsit pe furcă“, a declarat procurorul Iacobescu.

Patru zile în arest

Potrivit procurorului Iacobescu, autorul crimei a stat numai patru zile încarcerat în arestul IPJ Olt, pentru că Milcu a făcut recurs. „Pe 26 mai a fost încarcerat. În ziua următoare (27 mai – n.r.) a fost prezentat Tribunalului Olt, care a emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru 29 de zile. Milcu a făcut recurs, iar vineri (29 mai – n.r.) Curtea de Apel Craiova a admis recursul formulat de acesta şi a emis o hotărâre definitivă, punându-l în libertate“, a dezvăluit Iacobescu.
Autorul crimei a făcut recurs împotriva mandatului de arestare preventivă şi a solicitat Curţii de Apel Craiova cercetarea în stare de libertate, invocând motive de sănătate.
Procurorul de caz a mai spus că autorul crimei va fi trimis în judecată. „Aşteptăm ca dosarul să vină de la Curtea de Apel Craiova. Urmează să definitivăm materialul de urmărire penală şi să dispunem trimiterea în judecată a inculpatului“, a informat procurorul.
În cazul în care va fi găsit vinovat, Milcu riscă să stea până la 20 de ani după gratii. Recursul formulat de autorul crimei din Grojdibodu a fost judecat de Constantin Diaconu, fost preşedinte al Tribunalului Dolj, în prezent judecător în cadrul Curţii de Apel Craiova. Constantin Diaconu a fost demis din funcţia de la Tribunalul Dolj în februarie, de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), el şi adjunctul său, Dumitru Stanciu, fiind consideraţi responsabili pentru managementul deficitar în cazul Serghei Gorbunov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII