10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Gioconda, în tabloul pompierilor ruşi
Celebra Gioconda a lui Leonardo Da Vinci este, fără îndoială, una dintre cele mai fascinante opere de artă din lume, surâsul enigmatic, dar şi povestea misterioasă a tabloului incitând imaginaţia tuturor iubitorilor de artă. Unii dintre cei mai mari fani ai Monalisei par a fi chiar ruşii, în mod special pompierii din fosta Uniune Sovietică. Pe pereţii unităţii de pompieri din oraşul Grodona a fost realizat un tablou, ce se vrea un omagiu adus atât celor mai mari personalităţi din istoria Rusiei, cât şi pompierilor eroi. Una dintre figurile din tablou întruchipează o femeie pompier, al cărei chip seamănă izbitor de mult cu cel al Giocondei. În acest fel, pictorul rus a dorit să aducă un tribut personal marelui Leonardo şi creaţiei sale geniale.

Muşcată de patru ori de acelaşi şarpe
Un şarpe a reuşit performanţa de a muşca de patru ori, de fiecare dată în acelaşi loc, o fetiţă din Siria. După cum informează Tiscali.it, în interval de o săptămână, medicii de la Spitalul din Hama au reuşit să salveze viaţa victimei după fiecare din muşcăturile ce i-ar fi putut fi fatale. Informaţia este cu atât mai incredibilă cu cât, după a doua muşcătură, fetiţa a decis să se mute în casa bunicilor, aflată la doi kilometri distanţă de locul unde fusese atacată iniţial. Cu toate acestea, reptila a reuşit să îşi găsească victima şi şi-a înfipt colţii, din nou, în braţul stâng al acesteia. De fiecare dată însă, şarpele a dat dovadă de „delicateţe“, pentru că, aşa cum spun medicii, „fetiţa a fost de fiecare dată muşcată uşor şi am putut să o vindecăm după o singură zi de tratament şi nu după o săptămână, cum se întâmplă în astfel de cazuri“. După a treia muşcătură, fetiţa dormea liniştită în patul său, când şarpele, care a reuşit să treacă peste mama şi sora victimei, a reuşit performanţa de a o muşca pentru a patra oară.

Angelina Jolie, spitalizată în urma unui accident
Actriţa Angelina Jolie a ajuns la spital, după ce a suferit un accident uşor în timp ce filma o scenă de acţiune în Long Island, New York, pentru viitorul ei lungmetraj – „Salt“. După cum informează Tgcom.it, actriţa s-a lovit la cap şi a început să sângereze. Spitalizarea a fost „o măsură de precauţie“, Jolie revenind după câteva ore pe platourile de filmare. Thrillerul de spionaj „Salt“, în regia lui Phillip Noyce, va fi lansat pe marile ecrane anul viitor. Pelicula este doar unul dintre proiectele cinematografice pe care le are Angelina Jolie: celebra actriţă americană va asigura din nou vocea personajului Tigress, în continuarea filmului „Kung Fu Panda“, şi negociază pentru altă continuare, cea a filmului „Wanted“, la care va colabora din nou cu regizorul Timur Bekmambetov şi cu actorul britanic James McAvoy.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII