24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist lovit în timpul serviciului

Poliţist lovit în timpul serviciului

Un doljean a fost arestat preventiv sâmbătă, după ce cu o zi înainte, în urma unui scandal izbucnit într-un bar din localitatea Bechet, l-a lovit cu capul în gură pe un agent şi a spart parbrizul Loganului aparţinând poliţiei.

Administratorul unui bar din localitatea doljeană Bechet a sesizat vineri seară, în jurul orei 22.30, că o persoană a provocat scandal în local, tulburând grav ordinea şi liniştea publică, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ). La faţa locului a ajuns o patrulă de poliţişti din cadrul Poliţiei Bechet, care l-a identificat pe Petrică Mogodeanu, de 29 de ani, din localitate, ca fiind cel care a provocat scandalul. Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că bărbatul s-a luat la ceartă cu administratorul barului şi a spart mai multe sticle şi a distrus un scaun. IPJ Dolj a precizat prin intermediul biroului de presă că, atunci când agenţii au încercat să îl calmeze pe bărbat, Mogodeanu l-a lovit pe unul dintre poliţişti cu capul în gură.
„În momentul în care oamenii legii i-au cerut să-i însoţească la sediul poliţiei pentru cercetări, tânărul a refuzat să părăsească localul şi l-a lovit cu capul în zona feţei pe unul dintre poliţişti, provocându-i o leziune în zona buzei inferioare“, a explicat comisar Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
A spart parbrizul maşinii de poliţie

Oamenii legii au precizat că bărbatul a fost imobilizat şi încătuşat, iar după ce a fost introdus în maşina poliţiei acesta a spart cu capul parbrizul. Mogodeanu a fost introdus în maşina poliţiei prin spate, însă, înainte să urce şi poliţiştii lângă el, a sărit printre scaunele maşinii pentru a fugi pe uşa din faţă, moment în care a dat cu capul în parbriz şi l-a fisurat. IPJ Dolj a anunţat că pe numele lui Petrică Mogodeanu a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj la poliţist, ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă a fost prezentat Judecătoriei Craiova, cu propunere de arestare preventivă. Pe numele lui Mogodeanu a fost emis mandat de arestare pentru 20 de zile, acesta fiind introdus în arestul IPJ Dolj. Bărbatul a susţinut în faţa anchetatorilor că a fost dat cu capul de parbriz de către agenţii care încercau să îl aresteze, suferind un traumatism cranio-cerebral. Comisarul Adrian Căpraru a spus că învinuitul nu a depus plângere împotriva poliţiştilor. Aceştia din urmă vor fi audiaţi pentru a se stabili cum a fost rănit bărbatul arestat.

Poliţist lovit de maşină

Un craiovean este cercetat pentru comiterea infracţiunii de ultraj la poliţist, după ce, pe 22 mai, în timp ce conducea un BMW în localitatea Botoşeşti-Paia, nu a oprit la semnalele unui poliţist şi l-a lovit cu maşina. Acesta din urmă a tras trei focuri de armă în BMW şi a împuşcat unul dintre pasageri în mână.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII