10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBaie prezidenţială pe o ploaie infernală

Baie prezidenţială pe o ploaie infernală

http:http://www.youtube.com/watch?v=9VMAgRnR4ZY
http:http://www.youtube.com/watch?v=9YSETq3QKhY

Preşedintele Traian Băsescu a făcut baie şi la propriu, şi la figurat la Craiova. Venit să viziteze târgul de flori din centru, şeful statului a salutat mulţimea, a pupat copii şi a mers fără umbrelă prin ploaia torenţială care a spălat oraşul sâmbătă la prânz.

Primăria Craiova a fost plină ochi cu câteva ore înainte de sosirea şefului statului. Copii cu părinţi, angajaţi ai municipalităţii, oameni simpli s-au înghesuit să-l vadă pe Băsescu. „Ce vreme urâtă!“, oftau cei din primărie, în timp ce aşteptau sub umbrelă sosirea coloanei oficiale. „A venit cu ploaia, dom’le. Ăsta e semn bun“, vorbeau ceilalţi între ei, ca să se încălzească.

Îndemn pentru copii: să vă faceţi preşedinţi!

Ajuns în primărie, Traian Băsescu a salutat mulţimea şi copiii costumaţi pentru spectacolul de muzică de ziua lor. „Mă simt întotdeauna bine printre olteni. Unii spun: «de ce se duce atât de des la Craiova?». Păi, mă duc acolo unde sunt invitat. Aici vin cu multă plăcere şi respect pentru craioveni“, a spus preşedintele, în aplauzele mulţimii. Şeful statului le-a urat apoi „La Mulţi Ani!“ copiilor de 1 Iunie. „Ştiu că unii dintre voi vor să se facă medici, alţii poliţişti (…), alţii politicieni, dar eu vă încurajez să vă faceţi preşedinţi“, i-a sfătuit şeful statului pe copii, după care le-a oferit cadouri.

Unde nu dă guvernul,
dă Dumnezeu

Timp de câteva minute, Băsescu a discutat cu primarul Antonie Solomon în biroul acestuia, apoi a luat centrul la pas fără umbrelă, deşi afară ploua torenţial. „Vreau să-mi crească părul şi porumbul“, a explicat el. Preşedintele a vizitat standurile cu flori de la expoziţia din Piaţa „Mihai Viteazul“, unde a stat de vorbă cu expozanţii, a dialogat cu oamenii care îl aşteptau şi s-a fotografiat cu cei care doreau o amintire prezidenţială. „Lăsaţi ploaia, asta îmi doresc. Cu guvernul nu o rezolv cu irigaţiile. Măcar Dumnezeu să ne ajute“, i-a explicat el unei doamne care spunea cât de rău îi pare că vizita a căzut într-o zi cu ploaie. „Să aveţi grijă de bătrâni, cu pensiile. Mai daţi, mai daţi“, i-a spus o pensionară şefului statului. „Nimeni nu spune mai ia“, i-a răspuns el râzând în stilu-i caracteristic. „Mai daţi şi la alţii!“, a venit replica promptă.

Semnele lui Băsescu

Deşi a stat mai bine de o oră în Bănie, preşedintele a refuzat să facă vreo declaraţie politică. „Nu comentez politică“, a răspuns el întrebărilor jurnaliştilor. Cu toate acestea, Traian Băsescu a răspuns unei persoane din public, dând de înţeles că va candida la alegerile prezidenţiale. „Ne vedem şi în ianuarie!“, i-a urat cineva la ieşirea din sediul primăriei. „Ne vedem, ne vedem“, a răspuns şeful statului. O declaraţie în acelaşi context a făcut şi Antonie Solomon atunci când se afla lângă Băsescu în sala de consiliu. „Traian Băsescu are un mare duşman în această ţară. Nu sunt adversarii politici, ci Constituţia României. Peste cinci ani îl va da jos“, a spus edilul-şef. Întrebat telefonic dacă a discutat cu preşedintele acest aspect, primarul a negat. „Am vorbit banalităţi, dar şi lucruri serioase. Decizia de a candida îi aparţine. L-am rugat să ne ajute să primim mai mulţi bani de la guvern, pentru că avem un buget mic“, a spus Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII