21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Accident de muncă la Cariera Roşia
Un miner de 42 de ani a ajuns joi seară la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, după ce o piesă de la un excavator s-a desprins şi l-a lovit la picior. Bărbatul este angajat al Carierei Roşia, iar în momentul producerii accidentului trecea întâmplător pe lângă utilaj. Întrucât starea de sănătate a rănitului se înrăutăţea de la o oră la alta, medicii târgujieni au decis să îl trimită la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis o anchetă pentru a determina condiţiile în care s-a produs accidentul de muncă.
Eugen Măruţă

A căzut de la înălţime
Un bărbat, de 40 de ani, din comuna gorjeană Văgiuleşti, s-a ales cu traumatisme multiple, după ce a căzut de la o înălţime de şapte metri. Săteanul se urcase pe stâlpul reţelei de electricitate pe care îl avea la poartă pentru a înlocui un bec ars. Din neatenţie, s-a dezechilibrat, a atins firele de curent electric şi a căzut de la înălţime. Bărbatul a fost transportat pentru îngrijiri la Spitalul de Urgenţă din Craiova.
Eugen MĂRUŢĂ

Patru tone de mere, confiscate
Poliţiştii din Bumbeşti-Jiu au confiscat vineri dimineaţă aproape patru tone de mere care urmau să fie vândute în Piaţa Centrală din Târgu Jiu. Marfa a fost descoperită în timpul unui control de rutină, când oamenii legii au oprit un camion care transporta merele de la Arad. Şoferul camionului nu a putut prezenta acte de provenienţă pentru marfa din maşină.
Tot vineri dimineaţă au fost confiscate peste 800 de kilograme de legume care ar fi trebuit să ajungă la Petroşani. Ambii conducători auto au fost amendaţi: „S-a dispus sancţionarea cu o amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare transportator şi, de asemenea, întreaga cantitate a fost ridicată, în vederea confiscării. Produsele au fost depozitate într-un spaţiu special amenajat, urmând ca, în perioada imediat următoare, să fie scoase spre vânzare“, a declarat Ionuţ Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
Eugen MĂRUŢĂ

1.624.572 de lei, donaţii pentru campania electorală
Autoritatea Electorală Permanentă a precizat joi, la solicitarea NewsIn, că la alegerile pentru Parlamentul European candidaţii au obţinut de la începutul campaniei electorale şi până pe 24 mai 1.624.572 de lei, reprezentând donaţii.
Potrivit documentului trimis de Autoritate, PD-L a primit 741.251 de lei, fiind urmat de Alianţa PSD+PC – cu 297.540 de lei, şi de UDMR, cu 175.350 de lei. Pe locul al patrulea se află PNL – cu 165.881 de lei, şi PRM – cu 150.000 de lei. Forţa Civică nu a declarat nici un leu ca donaţie.
În total, donaţiile obţinute de partidele politice în primele două săptămâni de campanie se ridică la 1.588.522 de lei.
Candidatul independent Pavel Abraham a primit 20.050 de lei, iar Elena Băsescu – 16.000 de lei.
Pe 7 iunie, românii îşi aleg pentru prima oară, odată cu toate ţările Uniunii Europene, cei 33 de europarlamentari pentru un mandat de cinci ani.
NewsIn
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS