Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Director nou la APS Gorj
Agenţia de Prestaţii Sociale (APS) Gorj, condusă până de curând de Vasile Picioruşi, are de ieri un nou director în persoana lui Alin Văcaru, fostul preşedinte al Tineretului Social-Democrat. Tânărul pesedist a câştigat concursul care a avut loc ieri-dimineaţă la Bucureşti, la Ministerul Muncii. Fostul director al APS Gorj, Vasile Picioruşi, nu a mai participat la concurs şi va fi noul şef la Registrul Auto Român.
Mihaela FLOROIU
„Stelele Olteniei“, la Slatina
Casa de Cultură a Sindicatelor din Slatina va găzdui Concursul Naţional pentru copii „Stelele Olteniei“, la sfârşitul acestei săptămâni. Manifestarea culturală este organizată, sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, de Primăria Slatina, ISJ Olt şi Palatul Copiilor „Adrian Băran“. Îşi vor da concursul copii cu vârste începând de la patru ani, anunţându-şi deja prezenţa formaţii de dans modern şi solişti de muzică uşoară din 18 judeţe. „Aşteptăm 350 de copii“, a spus Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor „Adrian Băran“ Slatina, unul dintre organizatori. Pe ruta Casa de Cultură a Tineretului – Casa de Cultură a Sindicatelor va fi organizată şi o paradă a costumelor de scenă.
Ionuţ JIFCU
Primul bloc ANL din Târgu Jiu, scos la vânzare
Primul bloc de locuinţe ANL din Târgu Jiu care va fi vândut chiriaşilor este cel situat în zona Dacia. Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat în şedinţa de ieri trecerea blocului din proprietatea publică a statului în cea a municipiului, ulterior urmând să facă parte din proprietatea privată a oraşului şi să fie scos la vânzare. Blocul are 25 de locuinţe.
Alin ION
Plombări de 400.000 de lei
Străzile din Slatina pe care nu s-a refăcut anul trecut covorul asfaltic şi au gropi vor fi plombate de luna viitoare. City managerul oraşului Slatina, Minel Prina, a anunţat că în această săptămână vor fi desemnaţi câştigătorii licitaţiei pentru plombarea străzilor şi de luna viitoare vor începe lucrările de întreţinere a arterelor rutiere care necesită asemenea intervenţii. Perioada în care vor fi făcute plombări este de un an, adică din iunie 2009 şi până în iunie anul viitor. Suma alocată lucrărilor de întreţinere şi plombare a străzilor se ridică la 400.000 de lei.
Ioana DIMA
Aproximativ 200 de şomeri au fost încadraţi
198 de şomeri din judeţul Gorj au fost angajaţi după ce au participat la Bursa Locurilor de Muncă din 24 aprilie. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, în urma evaluării finale privind rezultatele obţinute după organizarea bursei generale a locurilor de muncă, 198 de persoane, dintre care 46 de şomeri indemnizaţi şi 152 de neindemnizaţi, au fost angajate. Cele 198 de persoane au fost încadrate în muncă în meserii cum ar fi: construcţii, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, pază şi protecţie, comerţ, alte domenii de  activitate. În ceea ce priveşte repartizarea pe grupe de vârstă a persoanelor care şi-au găsit un loc de muncă, 54 dintre aceştia au până în 25 de ani, 68 au vârsta cuprinsă între 25-35 de ani, 43 au între 35-45 de ani, iar 33, peste 45 de ani. Pe 19 iunie, la Târgu Jiu va fi organizată bursa Locurilor de Muncă pentru persoanele de etnie romă.
Mihaela FLOROIU

Exit mobile version