11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopilărie distrusă la şase ani

Copilărie distrusă la şase ani

D.M.B., de şase ani, din comuna Dârvari, judeţul Mehedinţi, trece prin clipe greu de imaginat. După ce a fost violat de un minor de 15 ani, băieţelul a căzut, sâmbătă seară, într-un canal adânc de patru metri, chiar în faţa Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, unde era internat.

D.M.B. se juca, în după-amiaza zilei de Sfinţii Constantin şi Elena, cu alţi prieteni în apropierea casei. Cons­tanţa Goanţă, bunica minorului, susţine că băieţelul a fost ademenit de I.B., de 15 ani, care i-a spus să meargă cu el la magazin ca să-i cumpere bomboane şi ciocolată. Copilul a acceptat, numai că drumul spre magazin s-a oprit în toaleta bisericii din sat, unde băieţelul a fost batjocorit şi bătut.
După ce a scăpat din chinurile agresorului, D.M.B. a mers acasă, unde, îngrozit, i-a povestit bunicii sale ce a păţit. Femeia a anunţat imediat poliţia din comună şi ambulanţa. Copilul a fost transportat la Spitalul din Vânju Mare, dar medicii de acolo au hotărât să-l trimită la Severin.
Cons­tanţa Goanţă a spus că nu înţelege de ce I.B. a făcut aşa ceva, mai ales că nepotul ei este un copil cuminte.
„Nu m-am gândit niciodată că nepoţii mei vor fi nenorociţi de cineva“, plângea femeia.
Părinţii agresorului spun că, deşi a mai făcut prostii pe la şcoală, nu cred că băiatul lor a fost în stare de aşa ceva, iar în ziua în care D.M.B. a fost violat, ei ştiau că fiul lor era la scăldat împreună cu alţi copii din sat.
Localnicii sunt îngroziţi de cele întâmplate.
„Să-l scoată afară din comună pe nenorocitul ăla dacă a fost în stare să facă aşa ceva! Ce i-a făcut copilaşul ăla de şase ani? Să-l bage la puşcărie, să-l ducă din comună, să nu mai vină aici!“, spuneau bătrânele din Dârvari.

Din spital, în canal

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns prin ce a trecut, la doar câteva zile după ce a fost agresat sexual, Daniel a mai trecut printr-o experienţă traumatizantă. Sâmbătă seară, în jurul orei 20.00, copilul a încercat să fugă din spital, dar imediat ce a părăsit curtea unităţii a căzut într-un canal adânc de patru metri.
O asistentă care ieşise din tură l-a auzit ţipând şi a alertat pompierii. La faţa locului a sosit un echipaj format din 14 ofiţeri de la ISU „Drobeta“, care au reuşit să-l scoată pe băiat.
„Detaşamentul de pompieri Drobeta Turnu Severin s-a deplasat pe strada Splai M. Viteazul cu trei autospeciale, pentru salvarea unui minor de şase ani, căzut într-un canal adânc de patru metri, existând riscul prăbuşirii a două plăci de beton peste acesta. S-a acţionat cu accesoriile din dotare, băiatul fiind preluat de Serviciul de Ambulanţă doar cu contuzii minore“, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU „Drobeta“, Ramona Nistor.
Copilul a fost din nou internat în spital, însă de această dată lângă el se află bunica lui.
Poliţia a demarat o anchetă în acest caz, iar acum se aşteaptă şi rezultatele expertizei medico – legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII