24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOnomastică înlăcrimată

Onomastică înlăcrimată

Constantin şi Ileana Creţan şi-au jelit fiica decedată, aceştia având sufletele împietrite de durere.

Trupul neînsufleţit al Vasilicăi Olivia Creţan a fost depus ieri după-amiază la sediul Ligii Muncitorilor „Miron Cozma“ din Rovinari. Peste 150 de persoane – tineri, copii şi bătrâni – au plâns-o pe cea care a fost „o păpuşă de fată“: „Nu îmi vine să cred că fata aceasta ca o păpuşă, un îngeraş care se ocupa de şcoală şi îşi asculta părinţii, a făcut ce a făcut“, a spus una dintre vecinele familiei Creţan. Colegii Vasilicăi au sufletele împietrite de durere. „Nu vreau ca ea să fie moartă. Nu vreau să cred că nu o voi mai vedea niciodată!“, spunea, plângând, una dintre colegele de clasă ale fetei. „Era cuminte, bună, liniştită. Nu s-a plâns niciodată de note. Era afectată doar când se considera nedreptăţită“, a povestit una dintre prietenele Vasilicăi.

Încercarea cea mai grea

Cu ocazia onomasticii, Constantin şi Ileana Creţan au primit condoleanţe de la toţi cei care au venit la sediul Ligii Muncitorilor „Miron Cozma“ din Rovinari. De la Serviciul de Medicină Legală Târgu Jiu, trupul neînsufleţit a fost transportat la Rovinari, Constantin Creţan fiind cel care şi-a adus fiica moartă acasă. Strigătele de durere ale mamei au sfâşiat liniştea apăsătoare în momentul în care maşina ce transporta sicriul a oprit în faţa sediului ligii. Femeia şi-a strigat necontenit fiica. Durerea pierderii copilului i-a epuizat pe cei doi părinţi, cărora li s-a făcut rău. „Este o încercare prea grea pentru Constantin, mai ales după ce a fost închis. Fetei i-a fost greu fără tatăl ei. Dumnezeu să o odihnească! Noi toţi suntem alături de familie“, a spus Constantin Dobroiu, unul dintre membrii ligii înfiinţate de Constantin Creţan. Vasilica va fi înmormântată sâmbătă.

Depresia, primul semn

Maria Tomescu, psiholog în cadrul Asociaţiei SOS Copiii Gorjului, susţine că un copil predispus la suicid are tendinţe de depresie: „Dacă un copil este izolat, nu are un grup de prieteni, pune prea mult preţ pe învăţătură, pe ideea de perfecţiune şi are anumite temeri, este indicat să apelaţi la un psiholog“. În rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, sinuciderea este a treia cauză a mortalităţii, pe primul loc fiind accidentele rutiere. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII