12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSocial-democraţii se ceartă pe şefia Agenţiei de Mediu Gorj

Social-democraţii se ceartă pe şefia Agenţiei de Mediu Gorj

Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj a devenit obiect de dispută între pesedişti. Condusă de mai mulţi ani de Gheorghe Fometescu, neschimbat din funcţie de trei guvernări şi care îşi declară în mod public apartenenţa la PSD Gorj, Agenţia pentru Protecţia Mediului a devenit un punct de atracţie şi pentru alţi social-democraţi. În timp ce o parte a pesediştilor gorjeni invocă experienţa lui Gheorghe Fometescu şi anii petrecuţi de acesta în fruntea unui serviciu deconcentrat, alţii vor numirea unui tânăr la conducerea Agenţiei. Unul dintre contestatarii lui Gheorghe Fometescu este deputatul Vasile Popeagă.

„Oamenii PSD-ului sunt pe post datorită partidului“

Parlamentarul a lăsat să se înţeleagă faptul că doreşte alt şef la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj şi l-a ironizat pe Fometescu, despre care a spus că este „pe viaţă“ în fruntea instituţiei.
Deputatul Vasile Popeangă a declarat că toţi şefii de deconcentrate care au susţinerea Organizaţiei Judeţene a PSD Gorj trebuie să răspundă în faţa partidului: „Dacă mă întrebaţi cine pe unde a candidat pe la deconcentrate nu ştiu. Toate nominalizările au fost făcute nu pe criterii politice, ci pe criterii de performanţă şi profesionalism. Oamenii PSD-ului, dacă sunt ai PSD-ului, trebuie să ştie că sunt pe post datorită partidului şi trebuie să răspundă în caz că se întâmplă ceva. Să nu se supere nimeni dacă anumiţi oameni vor fi menţinuţi în funcţie, iar alţii nu. Unii vor însă să fie menţinuţi cu orice preţ. Directorul de la Mediu, Fometescu, este «pe viaţă» acolo şi probabil pentru realizările «deosebite». Mai sunt şi alţi manageri «extraordinari», prieteni cu anumite firme… Eu ştiu că Gheorghe Fometescu nu este al nostru. Nu l-am văzut niciodată la PSD, la nici o şedinţă. Poate a scris PSD pe duzii şi pomii pe care i-a plantat“, a menţionat Vasile Popeangă. La rândul său, actualul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, Gheorghe Fometescu, a declarat că are adeziune la PSD din 2002 şi din acest motiv se consideră îndreptăţit să fie menţinut la conducerea instituţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU