15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPom prăbuşit în faţa unei maşini

Pom prăbuşit în faţa unei maşini

Un copac putred a căzut chiar în faţa unei maşini de „Şcoală“, care a trecut vineri dimineaţă pe strada Brestei din Craiova. Elevul şi instructorul au văzut moartea cu ochii, viaţa fiindu-le salvată doar de viteza redusă cu care rula autoturismul.

 

„Atenţie, cad copaci!" este anunţul care ar trebui pus pe strada Brestei din Craiova, după ce un pom s-a prăbuşit vineri, din senin, peste o maşină.

Vineri dimineaţă, în jurul orei 9.15, un Tico de „Şcoală", cu numărul de înmatriculare DJ-05-HVK, rula pe strada Brestei, dinspre Şcoala „Obedeanu". Exact atunci, un copac aflat la poarta imobilului de la nr. 62 s-a rupt, prăbuşindu-se în stradă.

„Când să trec prin dreptul lui, pomul s-a rupt şi a căzut în faţa maşinii. Dacă veneam cu o secundă mai târziu, ar fi căzut pe parbriz şi cine ştie ce am fi păţit", îşi aminteşte Marcel Ştefanache, instructor auto la Şcoala „Ignat".

Trezindu-se cu ditamai copacul în faţă, Ştefanache a reacţionat prompt. A călcat frâna, însă era prea târziu. Maşina s-a înfipt în trunchiul pomului prăbuşit de-a curmezişul şoselei. Ocupanţii au scăpat, din fericire, nevătămaţi, dar au tras o sperietură soră cu moartea.

O femeie care locuieşte peste drum, Aurelia Popescu, a văzut şi ea accidentul provocat de pomul prăbuşit: „Eram în hol, lângă geam, şi am văzut când a căzut. Oamenii mergeau normal cu maşina şi pomul a căzut în faţa lor. Mare noroc au avut de au scăpat!".

„Mie, acum, cine îmi repară maşina?“

Păgubitul, deşi bucuros că a scăpat, consideră că un reprezentant al municipalităţii ar fi trebuit să ia măsuri după acest incident.

„Mie, acum, cine îmi repară maşina, că nu am Casco la ea? Într-o ţară civilizată, ar fi venit cineva de la primărie să vadă ce se întâmplă şi ar fi decis acordarea de despăgubiri. La noi, însă, au venit câţiva cu o drujbă, să taie repede copacul şi să-l ia de acolo, ca să nu se observe ce s-a întâmplat. De ce nu l-au tăiat când au văzut că era putred, ca să nu se întâmple nimic?", întreba, retoric, după accident, instructorul.

Pomul prăbuşit pare să nu fie, însă, singurul copac putred din zonă. „Mai sunt şi alţi salcâmi şi duzi care stau să cadă, cuprinşi de putregai. Şi eu sunt şoferiţă şi îmi dau seama ce periculos poate fi un asemenea copac, dacă se rupe şi cade pe o maşină. Cei de la primărie nu fac însă nimic ca să ne scape de ei. La începutul primăverii, când au venit să le taie crengile, le-am spus să taie cu totul pomii putrezi, dar n-au vrut, susţinând că n-au primit dispoziţie să facă asta. Şi iată unde s-a ajuns", a menţionat Aurelia Popescu.

Conducerea RAADPFL Craiova consideră însă că această instituţie, care gestionează spaţiile verzi din oraş, nu are nici o vină pentru pomul prăbuşit. „Noi n-am avut nici o sesizare până acum cu privire la faptul că arborii din zonă prezintă pericol, astfel că nu ne considerăm în nici un fel vinovaţi de cele întâmplate. De vină cred că sunt constructorii care au lucrat la refacerea străzii şi care, probabil, au tăiat rădăcinile pomului, astfel că acesta s-a uscat şi s-a prăbuşit", a declarat Ion Petre, directorul RAADPFL Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII