10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Turbane antiglonţ pentru poliţişti
Poliţiştii sikh din Marea Britanie vor putea de acum să poarte turbane antiglonţ ori de câte ori sunt în timpul serviciului. Autorităţile britanice au ales această soluţie pentru a rezolva o problemă care a creat multe dificultăţi în rândul poliţiştilor adepţi ai religiei Sikh. Potrivit tradiţiei, aceştia nu au voie să renunţe la clasicul lor turban. În acelaşi timp însă, conform regulamentului poliţiei britanice, agenţii nu au voie să poarte arme dacă nu au şi o cască de protecţie adecvată. Pentru a împăca „şi capra, şi varza“, autorităţile au decis să creeze un turban antiglonţ, astfel încât, de acum înainte, şi agenţii sikh să se poată integra în forţele armate britanice.

Nou album Zob

După o pauză discografică de patru ani, băieţii de la Zob vor reveni pe piaţă cu un nou album, Zulu Oscar Bravo. Primul extras pe single din cele 13 piese va fi melodia „Şi ce?“, care va putea fi ascultată şi la radio începând cu această săptămână. Printre piesele de pe album figurează şi una în colaborare cu colegii de la trupa Fără Zahăr, piesă de care ambele formaţii se simt foarte ataşate. Albumul va fi lansat la începutul acestei veri. Şi de data aceasta, membrii formaţiei îşi menţin stilul punk-rock care i-a consacrat, fiind convinşi că reacţia fanilor la concertele din vara acestui an va fi pozitivă.

Tobey Maguire, din nou tătic

Starul din „Omul Păianjen“, Tobey Maguire, a devenit din nou tată. Soţia actorului, Jennifer Meyer, a adus pe lume, la sfârşitul săptămânii trecute, cel
de-al doilea copil al cuplului. „Sunt încântat să vă anunţ că familia Maguire are un băiat“, a declarat reprezentantul actorului. Maguire şi soţia sa, designer de bijuterii şi totodată fiica preşedintelui Universal Studios, Ron Meyer, mai au o fetiţă, Ruby, de doi ani şi şase luni. Cei doi s-au cunoscut la începutul anului 2003 şi s-au căsătorit patru ani mai târziu, în septembrie 2007.

Serialul „Dragoste şi putere“, nominalizat la festivalul de la Monte Carlo

Celebrul serial „Dragoste şi putere“, difuzat de Prima TV, a fost nominalizat pentru a patra oară consecutiv la categoria „Cea mai urmărită telenovelă“, în cadrul festivalului de la Monte Carlo. La festival participă cele mai bune producţii din 66 de ţări. Actorii serialului, Ronn Moss (Ridge Forrester) şi Ashley Jones (Bridget Forrester) vor participa la festivităţi în calitate de invitaţi ai prinţului Albert al II-lea de Monaco. Timp de trei ani la rând, serialul a fost câştigătorul titlului de „Cea mai urmărită telenovelă“ din lume. Festivalul, ajuns la cea de-a 49-a ediţie, este organizat sub înaltul patronaj al Casei Princiare de Monaco şi reuneşte actori, regizori şi jurnalişti din toată lumea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS