3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-au scumpit planurile urbanistice

S-au scumpit planurile urbanistice

Din această lună, Primăria Craiova nu va mai propune spre avizare consiliului local nici un plan urbanistic zonal (PUZ) dacă în prealabil nu a fost dat un aviz de oportunitate, în baza unui studiu aprobat tot de consiliul local cu cel puţin o lună înainte. Pe deasupra, dacă prin PUZ se solicită modificarea prevederilor urbanistice stabilite prin planul de urbanism general (PUG), cazurile cele mai frecvente, atunci documentaţia va fi întocmită pentru o suprafaţă mult mai mare, denumită unitate teritorială de referinţă – de la 1 la 20 de hectare sau, în cazuri excepţionale, de 100 de hectare.

Cu alte cuvinte, beneficiarii vor avea mai mult de aşteptat şi mai mulţi bani se scos din pungă pentru a se vedea cu documentele avizate, ţinând cont că PUZ e plătit la metru pătrat. „Acestea sunt reglementările Ordonanţei nr. 27 din 2008. Pentru majoritatea PUZ avizate până luna trecută au existat cereri de aprobare înregistrate în termenul de şase luni de la intrarea în vigoare a Ordonanţei nr. 27, în aceste cazuri fiind admisă procedura veche. Adică fără aviz de oportunitate şi fără unitate teritorială de referinţă. Acel termen, care expira în februarie 2009, a fost prelungit până pe 30 aprilie prin altă ordonanţă. Din mai însă sunt aplicabile numai prevederile Ordonanţei nr. 27", a spus arhitectul-şef al Craiovei, Mircea Diaconescu.

Deja în două dintre cazurile de solicitări de avizare PUZ au apărut tensiuni în consiliul local în şedinţa din aprilie, din cauză că documentaţiile au fost respinse fără motive întemeiate. Beneficiarii, care au cheltuit deja mii de euro, vor fi obligaţi să plătească acum bani grei pentru planuri după noile reguli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU