10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIntuiţia - forţa noastră interioară

Intuiţia – forţa noastră interioară

Cum putem descoperi adevărul, cum putem cunoaşte acea realitate care se află în spatele razei de percepţie a simţurilor? Aceasta nu o putem face prin intermediul minţii deoarece mintea individuală cunoaşte doar ceea ce-i transmit simţurile. Mintea nu este capabilă să cuprindă, să înţeleagă raţional forţele infinite care dansează pretutindeni în jurul ei. Adevărul poate fi realizat prin dezvoltarea intuiţiei. Intuiţia înseamnă percepţie directă şi ea este puterea atotcunoscătoare a sufletului.
Cred că fiecare dintre noi a experimentat cel puţin o dată în viaţă acel sentiment numit „presimţire“. O presimţire este o intuiţie nedezvoltată, un presentiment prin care cunoşti ceva fără mijlocirea simţurilor, un adevăr care apare de la sine. Cui nu i s-a întâmplat să-i apară brusc în minte un gând despre o persoană pe care nu a mai văzut-o de multă vreme şi apoi să o vadă la uşă ori să afle veşti despre aceasta? Asemenea presimţiri sunt licăriri spontane ale intuiţiei inerente sufletului.
Erorile de judecată sunt cauzate de faptul că intuiţia este foarte puţin dezvoltată. Foarte multe persoane au sentimentul că ar fi putut sau ar putea face lucruri măreţe, dar, din cauza faptului că le-a lipsit puterea intuitivă, acel potenţial lăuntric a rămas, în cea mai mare parte, latent. Pentru a progresa şi a evita suferinţa provocată de greşeli, este necesar să cunoaştem şi să urmăm adevărul, iar pentru aceasta avem nevoie de dezvoltarea şi utilizarea capacităţii intuitive. În relaţiile
interumane, în căsnicie şi în viaţa familială, la serviciu şi în toate aspectele vieţii, intuiţia este esenţială.
Deciziile greşite, asocierea cu persoanele nepotrivite, insuccesele din viaţă şi multe altele sunt cauzate de nedezvoltarea facultăţii intuitive. Raţionamentul şi judecata sunt condiţionate şi depind în cea mai mare măsură de informaţiile primite de la simţuri – iar simţurile le pot amăgi foarte uşor. Astfel, bazându-ne numai pe informaţiile şi sugestiile simţurilor, mulţi dintre noi credem că ne-am găsit sufletul-pereche şi ne grăbim spre altar, dar după un anumit timp ne aflăm la tribunal, încercând să ne separăm de persoana respectivă. Intuiţia nu poate face asemenea greşeli. Ea nu va privi la frumuseţea ochilor sau la caracterul atractiv al unei persoane, ci va simţi şi percepe clar în suflet cum este în realitate acea persoană.
Modalitatea prin care putem cunoaşte şi trăi în adevăr este dezvoltarea puterii intuitive, pentru că numai prin aceasta vom fi capabili să realizăm faptul că viaţa nu este un accident, ci are o semnificaţie profundă, către realizarea căreia suntem conduşi de vocea lăuntrică prezentă în propriile suflete. Situaţia cu care ne confruntăm uneori este aceea că această voce nu se mai face auzită deoarece a fost copleşită de sutele de gânduri prezente în minte… Însă, cine îşi iroseşte viaţa trăind într-o agitaţie continuă, păstrând în minte doar dorinţele pentru lucrurile materiale, nu va cunoaşte fericirea reală. Este foarte important să trăim cât mai simplu posibil şi să privim viaţa ca pe un joc, să ne acordăm timp pentru
introspecţie şi tăcere… Să lăsăm vocea din interiorul nostru să ne vorbească…

Psihoterapeut Gina Chiriac

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII