7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDosarul lui Morega, trimis la Curtea Constituţională

Dosarul lui Morega, trimis la Curtea Constituţională

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri să suspende procesul în care Ilie Morega este acuzat de trafic de influenţă şi să trimită dosarul la Curtea Constituţională, în vederea soluţionării unei excepţii privind OUG nr. 134/2005, de reorganizare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Excepţia a fost invocată la termenul din 8 mai de avocatul deputatului, iar decizia instanţei este definitivă. Apărătorul lui Morega a declarat, în faţa completului de judecată, că respectiva ordonanţă ar încălca articolul 115, alineatul 4, din Constituţia României, potrivit căruia „guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora". Tot pe 8 mai, apărătorul care îi reprezintă pe Teodor Popescu şi Orodel Popescu a solicitat instanţei restituirea dosarului la Parchet pentru refacerea urmăririi penale, deoarece clienţilor săi li s-ar fi încălcat dreptul legal la apărare. Alt avocat din dosar, care-l reprezintă pe Constantin Vlădăşel, a solicitat disjungerea cauzei în privinţa clientului său, motivând că nu există legătură între faptele pentru care este judecat acesta şi faptele pentru care sunt judecaţi ceilalţi inculpaţi din dosar.

Toate aceste solicitări vor fi discutate după soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate şi întoarcerea dosarului pe rolul instanţei supreme.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în decembrie 2007, a fostului lider al PNL Gorj, Dan Ilie Morega, sub acuzaţia că şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul de a obţine bani de la diverse instituţii din judeţ pentru finanţarea campaniei electorale a partidului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS