17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu dinţii la gard...

Cu dinţii la gard…

Pentru o familie din localitatea mehedinţeană Strehaia, şcoala dăunează grav traiului de zi cu zi. Oamenii s-au trezit cu un crater chiar lângă gardul care separă casa în care locuiesc de clădirea Liceului „Matei Basarab“.

Liniştea familiei Filipescu a fost tulburată în urmă cu puţin timp de zgomotul excavatoarelor care „muşcau“ cu sete din pământul de lângă casa lor.
Timp de trei zile, utilajele au duduit şi au săpat o gaură cu diametrul de cel puţin 30 de metri şi adâncime de trei metri, exact în buza gardului care separă proprietatea familiei de domeniul public unde se află clădirea şcolii. „Vă contactăm în speranţa ultimului ajutor care numai din partea dumneavoastră, a presei, poate veni“, a scris unul dintre membrii familiei pe adresa GdS. „Casa noastră este în imediata vecinătate a Liceului «Matei Basarab» din oraşul Strehaia. Primarul a emis o autorizaţie de construcţie care încalcă flagrant dreptul nostru de proprietate. Ne-am pomenit că ne este mutat gardul şi, fără să fim atenţionaţi în vreun fel, am întâlnit în curtea noastră muncitori care sapă un crater“, se mai arată în sesizarea venită de la cititorul nostru. La faţa locului, realitatea este de-a dreptul înfricoşătoare. Pe o porţiune de zece metri, dacă priveşti în jos, te ia ameţeala. Hăul care se cască la baza gardului pune în pericol stabilitatea pământului din grădină. „Ne e teamă că la o ploaie mai zdravănă o să fugă pământul şi poate ne ia şi casa cu totul. I-am cerut socoteală primarului, dar nu ne-a băgat în seamă“, a declarat Florica Filipescu. Conducerea Liceului „Matei Basarab“ nu a dorit să comenteze situaţia creată, limitându-se să declare că este vorba despre o prelungire a clădirii şcolii. Ne-au îndrumat, în schimb, către primar, cel care le ştie pe toate. „Da, dom’le, ştiu despre ce este vorba. Acolo avem un proiect din fonduri europene prin care actualul sediu al liceului va fi prelungit. Chiar dacă acum groapa săpată este chiar lângă gard, atunci când vom turna fundaţia vom păstra o distanţă faţă de gard. Nu cred că până atunci va veni o ploaie care să mute pământul din loc“, a spus primarul din Strehaia, Simion Burcu. Specialiştii contactaţi de GdS au precizat că primăria poate construi lângă gardul familiei. „Primăria poate construi pe limita de proprietate, dar trebuie acceptul notarial al proprietarului în situaţia în care îşi amplasează schela de construcţii pe terenul acestuia. Dacă nu, poate construi oricum“, au spus aceştia.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU