10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

„Pinocchio“, la Festivalul de la Kragujevac
Teatrul „Colibri“ este invitat să participe la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Zlatna Iskra“ de la Kraguejevac (Serbia), care va avea loc în perioada 11-14 mai, cu spectacolul „Pinocchio“. Spectacolul care poartă semnătura prestigioasă a regizorului Cristian Pepino îşi înscrie astfel în palmares cea de-a cincea participare la un festival internaţional de la data premierei sale, 28 februarie 2008.
Abia întors în ţară, în perioada 18 – 21 mai „Pinocchio“ va participa la alt festival, Euromarionete Arad, ediţia a IX-a, organizat de Teatrul de Marionete Arad, spectacolul Teatrului „Colibri“ urmând să fie prezentat pe o scenă pe care vor evolua trupe din Franţa, Germania, Cehia, Ungaria, Serbia.
Mirela MARINESCU

Martor la slobozitul apelor
Fundaţia „Noul Scris Românesc“ în colaborare cu Biblioteca Franceză Omnia, Filială a Bibliotecii Naţionale a României, au fost gazdele lansării volumului „Martor la slobozitul apelor“ al Veronicăi Şarlă Călin.
Volumul, o evocare a satului oltenesc de altădată, într-o suită de impecabile crochiuri epice care surprind personaje, situaţii, reînvie un univers în care încă esenţială era, după cum remarca Marius Ghica în prefaţă, „bucuria unei vieţi trăite în armonie cu natura, o lume ce avea frică de Dumnezeu“.
Mirela MARINESCU

Românitatea şi latinitatea în Uniunea Europeană
Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional organizează în perioada 9-10 mai simpozionul internaţional cu tema „Românitate şi latinitate în Uniunea Europeană“, ediţia a III-a.
Prima dintre manifestări, lansarea celor mai recente cărţi publicate în colecţie „Români uitaţi“ a Fundaţiei Scrisul Românesc din Craiova, ca şi la editurile asociaţiilor culturale prezente în Bănie, are loc sâmbătă, 9 mai, de la ora 17.30, în sala de conferinţa a hotelului Parc. Lucrările propriu-zise ale simpozionului debutează, duminică, 10 mai, la Muzeul de Artă Craiova.
Mirela MARINESCU

Festivalul Naţional de Teatru „Elvira Godeanu“, la Târgu Jiu
Cea de-a noua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru „Elvira Godeanu“ are loc în perioada 7-15 mai, la Târgu Jiu, pe scena teatrului gorjean urmând să urce numeroşi actori, printre care Marcel Iureş, Florin Piersic, Emilia Popescu, Horaţiu Mălăele, George Ivaşcu, Virgil Ogăşanu, Anda Caropol. Manifestarea teatrală a debutat joi seară, cu piesa „Leonce şi Lena“. Actorul Horaţiu Mălăele, născut în Târgu Jiu, urcă pe scenă sâmbătă, 9 mai, alături de actorul George Ivaşcu, în piesa „Podu“. Duminică, 10 mai, va avea loc Gala Premiilor „Elvira Godeanu“.
NewsIn

Mungiu şi Puiu îşi prezintă filmele în Almunia
Regizorii Cristi Puiu şi Cristian Mungiu reprezintă România, pe 11 şi 12 mai, la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Filmului din Almunia. Festivalul Filmului din Almunia se desfăşoară în perioada 8-16 mai 2009. Pe 11 mai, vor fi proiectate filmele „Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea“, de Cristi Puiu, şi „Occident“, de Cristian Mungiu, iar pe 12 mai, „Moartea domnului Lăzărescu“, de Cristi Puiu. Cele trei producţii româneşti vor fi prezentate în cadrul secţiunii OPEN! şi vor fi însoţite de expoziţiile de fotografie „Aiud“, de Cosmin Bumbut, şi „Nunţi“, de Silviu Gheţie.
NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS