27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPistoale deţinute ilegal, ridicate de poliţişti

Pistoale deţinute ilegal, ridicate de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice (BAEST) Dolj au desfăşurat în ultimele zile mai multe acţiuni pentru depistarea persoanelor care deţin în mod ilegal arme de foc, fiind întocmite dosare penale pentru patru doljeni care aveau cinci pistoale. În urma verificării unor date şi informaţii deţinute de ofiţerii BAEST Dolj, marţi a fost identificat Vasile Stângă, de 21 de ani, din Craiova, care a introdus în ţară, fără drept, un pistol neletal, de calibru 9 mm, fără muniţie.

Joi, a fost depistat Emilian Mihăilă, de 23 de ani, din Craiova, care a introdus în ţară, fără drept, un pistol neletal, de calibru 9 mm, precum şi cinci cartuşe. În aceeaşi zi, în urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii BAEST Dolj, a fost identificat Iulian Sîrbu, de 23 de ani, din Băileşti, care a introdus în ţară, fără a avea acest drept, un pistol şi patru cartuşe.

Poliţiştii au stabilit vineri că Mihai Gavrilă, de 22 de ani, din comuna Urzicuţa, a introdus în ţară, fără drept, două pistoale de calibru 9 mm, fără muniţie. Tot vineri a fost depistat şi Cătălin Tălău, care deţinea fără drept un pistol marca Ekol, cu bile de cauciuc.

Pe numele celor cinci s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare fără drept de operaţiuni cu arme şi contrabandă calificată. La definitivarea cercetărilor, dosarele urmează să fie înaintate către DIICOT – Biroul Teritorial Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS