12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Legea pumnului

Doi tineri de 27, respectiv 23 de ani, soţ şi soţie, susţin că au fost bătuţi de doi poliţişti comunitari, marţi noa-pte, într-un cartier din Drobeta Turnu Severin.

 

Cei doi spun că au fost luaţi pe sus din propriul autoturism şi, fără prea multe întrebări, au primit o corecţie fizică, aplicată de poliţiştii comunitari, cu pumnii şi cu picioarele. Tinerii au fost abandonaţi apoi pe scările Inspectoratului Municipal de Poliţie din Severin, comunitarii cerându-le poliţiştilor să ancheteze ei cele două persoane. Întrucât poliţia nici nu i-a băgat în sediu pe cei doi, tinerii au cerut sprijinul presei. „Eram în maşină cu soţia şi vorbeam la telefon. Ne-am trezit cu un poliţist comunitar lângă noi şi ne-a cerut actele. Eu i-am spus să aştepte puţin că vorbesc la telefon. Am vorbit frumos, dar el a început să tragă de uşă, m-a scos afară cu forţa şi au început să mă lovească în cap, în piept, peste tot, cu pumnii şi cu picioarele. Au lovit-o şi pe soţia mea, se vede clar că are semne. Noi nu am făcut nimic. Ne-au luat apoi şi ne-au abandonat ca pe nişte câini pe scările poliţiei şi au plecat", a povestit Ionuţ Stoicheci, susţinut de soţia sa, Adriana.

Actele de violenţă s-au petrecut în faţa mai multor martori. „Da, domnule, am văzut cum i-au scos cu forţa din maşină. Pe el l-au târât până la dubă şi acolo se auzea de afară cum îl băteau şi cum el ţipa să îl lase în pace. Pentru că le-a spus că vorbeşte la telefon şi nu le-a dat imediat buletinul au sărit la bătaie. Şi pe soţia lui au lovit-o cu uşa de la maşină, e neagră, să vede clar", a spus Lucian Bărăitaru.

Poliţia Comunitară neagă acuzaţiile

Din cauza rănilor, cei doi au ajuns cu ambulanţa în stare de şoc la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. „Au urme de violenţă pe mâini, la cap, iar femeia la unul dintre sâni. Au fost preluaţi de medicii de la Urgenţă, unde vor primi îngrijiri medicale", a spus medicul de pe ambulanţa care i-a dus pe cei doi la spital.

Pe trupurile tinerilor se puteau observa uşor urmele lăsate de poliţiştii comunitari. „Am primit o sesizare din partea a doi tineri că au fost bătuţi de doi poliţişti comunitari. Urmele de violenţă se văd, fapt pentru care am procedat la luarea declaraţiilor, iar rapoartele vor fi trimise la Parchet, unde procurorul de serviciu va dispune măsura legală", a spus Eugen Jigaru, comisar-şef la IPJ Mehedinţi.

Conducerea Poliţiei Comunitare din Drobeta Turnu Severin neagă acuzaţiile aduse de cei doi tineri şi susţine că, din contră, unul dintre poliţiştii comunitari a fost bătut. „Noaptea trecută, am primit un apel de la un cetăţean, care cerea intervenţia unui echipaj de la Poliţia Comunitară la scara unui bloc, întrucât un grup de tineri tulbura liniştea publică. Un echipaj s-a deplasat la faţa locului, a identificat grupul şi s-a procedat la legitimarea tinerilor. Doi dintre ei s-au legitimat, iar unul nu numai că a refuzat acest lucru, dar a devenit şi foarte recalcitrant şi a adus injurii poliţiştilor. La un moment dat, tânărul l-a lovit pe unul dintre poliţiştii comunitari cu pumnul în ochiul drept. Devenind din ce în ce mai agresiv, s-a apelat la forţă şi la încătuşarea acestuia. Cât despre soţie, nu am primit nici o sesizare", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Drobeta Turnu Severin, Luria Mărţuică.

Acest caz a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul Judeţean Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII